FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,361
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Crema de zahar ars, caramel

- Cine a adus pentru prima data in Europa zaharul obtinut din trest by Florin

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Crema de zahar ars, caramel

 Q:        
Crema de zahar ars, caramelIngrediente

1,5 l lapte, 10 oua, 10 linguri zahar, vanilie. Pentru tapetat vasul, mai este nevoie de 1 pahar mare, plin cu zahar tos.

Mod de preparare

Se toarna zaharul (1 pahar) intr-un vas, se aseaza pe foc si se amesteca continuu, pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda (cand ar da un gust amar cremei).

Cand prinde o culoare maronie, se trage vasul la o parte si fierbinte fiind, se intoarce pe toate partile pana ce se imbraca tot vasul pana sus.

Separat, se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga laptele caldut, putin cate putin. Cand este gata se toarna in vasul tapetat, care se aseaza in alt vas ceva mai mare cu apa calda (bain-marie).

Se introduce in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 45 minute. Se controleaza crema si daca se desprind marginile de vas este gata. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna cu grija pe o farfurie mai mare pentru a avea loc sosul pe care il lasa crema.

Aceasta crema nu trebuie sa stea prea mult la cuptor, deoarece cand este trecuta din copt, devine poroasa si mai putin aspectuoasa.


Tag-uri: crema, zahar ars, caramel



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :