Statistics:
Visits: 1,050 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte cu capsune, zmeura sau cu fragi
Q: | Intreaba despre Tarte cu capsune, zmeura sau cu fragi |
Aluatul se prepara dupa reteta "Aluat pentru tarte dulci". Tartele se pot coace cu 1—2 zile inainte de intrebuintare, dar se umplu doar cu 2—3 ore inainte de servire, deoarece altfel cosuletele pentru tarte se inmoaie si se sfarama.
Pentru umplutura, crema de vanilie se prepara din:
1-2 I lapte, 150 g zahar tos, 3-4 oua, 60 g faina, 1 pachetel vanilie, 50 g zahar pudra.
Pentru restul de umplutura se Intrebuinteaza fructe:
500-600 g capsune, zmeura sau fragi stropiti cu rom.
Pentru prepararea cremei de vanilie se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece, iar dupa aceea se toarna restul de lapte fierbinte in care s-a pus zahar vanilat.
Se amesteca in continuare pe foc, pana da crema in cateva clocote si se ingroasa. Apoi se ia la o parte si se mai amesteca crema pana se raceste, dupa care se umplu cu ea tartele pana la 3/4 din inaltime. Peste crema se aseaza fructele spalate si stropite cu rom. La urma se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru umplutura, crema de vanilie se prepara din:
1-2 I lapte, 150 g zahar tos, 3-4 oua, 60 g faina, 1 pachetel vanilie, 50 g zahar pudra.
Pentru restul de umplutura se Intrebuinteaza fructe:
500-600 g capsune, zmeura sau fragi stropiti cu rom.
Pentru prepararea cremei de vanilie se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece, iar dupa aceea se toarna restul de lapte fierbinte in care s-a pus zahar vanilat.
Se amesteca in continuare pe foc, pana da crema in cateva clocote si se ingroasa. Apoi se ia la o parte si se mai amesteca crema pana se raceste, dupa care se umplu cu ea tartele pana la 3/4 din inaltime. Peste crema se aseaza fructele spalate si stropite cu rom. La urma se pudreaza cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :