Statistics:
Visits: 969 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coca pripita
Q: | Intreaba despre Coca pripita |
Ingrediente:
200 ml apă, 100 ml ulei sau 100 g unt, 250 g făină, 4- 6 ouă, 1 varf de cuţit sare.
Mod de preparare:
Se fierbe apa împreuna cu uleiul şi sarea. Cand a dat in clocot se pune toată făina, amestecand repede cu o lopăţică sau cu o lingură de lemn. Se ia aluatul de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă cate un ou, amestecand continuu. Nu se pune oul următor pană ce primul nu a fost încorporat complet. Se pun atatea ouă cate cere compoziţia ca să fie bine legată şi moale (fără ca să curgă).
Se pregăteşte un cornet de panză sau celofan, cu o mică palnioară (dui) la varf, cu deschizătura de 1 cm diametru. Acest cornet se umple pe jumătate cu compoziţia preparată şi cu el se toarnă, pe tava neunsă, diferite forme: cercuri, bastonaşe sau melci. Intre ele se lasă distanţă de 2- 3 cm, pentru creştere.
Se coc la foc potrivit circa 20 min, pană se rumenesc. In timpul coptului, la început, nu se deschide cuptorul. Cand formele sunt reci se taie în două sau numai puţin într-o parte şi se umplu cu diferite paste sau creme.
200 ml apă, 100 ml ulei sau 100 g unt, 250 g făină, 4- 6 ouă, 1 varf de cuţit sare.
Mod de preparare:
Se fierbe apa împreuna cu uleiul şi sarea. Cand a dat in clocot se pune toată făina, amestecand repede cu o lopăţică sau cu o lingură de lemn. Se ia aluatul de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă cate un ou, amestecand continuu. Nu se pune oul următor pană ce primul nu a fost încorporat complet. Se pun atatea ouă cate cere compoziţia ca să fie bine legată şi moale (fără ca să curgă).
Se pregăteşte un cornet de panză sau celofan, cu o mică palnioară (dui) la varf, cu deschizătura de 1 cm diametru. Acest cornet se umple pe jumătate cu compoziţia preparată şi cu el se toarnă, pe tava neunsă, diferite forme: cercuri, bastonaşe sau melci. Intre ele se lasă distanţă de 2- 3 cm, pentru creştere.
Se coc la foc potrivit circa 20 min, pană se rumenesc. In timpul coptului, la început, nu se deschide cuptorul. Cand formele sunt reci se taie în două sau numai puţin într-o parte şi se umplu cu diferite paste sau creme.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :