FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 969
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coca pripita

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coca pripita

 Q:   Intreaba despre Coca pripita       
Coca pripitaIngrediente:

200 ml apă, 100 ml ulei sau 100 g unt, 250 g făină, 4- 6 ouă, 1 varf de cuţit sare.

Mod de preparare:

Se fierbe apa împreuna cu uleiul şi sarea. Cand a dat in clocot se pune toată făina, amestecand repede cu o lopăţică sau cu o lingură de lemn. Se ia aluatul de pe foc, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă cate un ou, amestecand continuu. Nu se pune oul următor pană ce primul nu a fost încorporat complet. Se pun atatea ouă cate cere compoziţia ca să fie bine legată şi moale (fără ca să curgă).
Se pregăteşte un cornet de panză sau celofan, cu o mică palnioară (dui) la varf, cu deschizătura de 1 cm diametru. Acest cornet se umple pe jumătate cu compoziţia preparată şi cu el se toarnă, pe tava neunsă, diferite forme: cercuri, bastonaşe sau melci. Intre ele se lasă distanţă de 2- 3 cm, pentru creştere.
Se coc la foc potrivit circa 20 min, pană se rumenesc. In timpul coptului, la început, nu se deschide cuptorul. Cand formele sunt reci se taie în două sau numai puţin într-o parte şi se umplu cu diferite paste sau creme.


Tag-uri: aluat, apa, sare, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :