Statistics:
Visits: 870 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci in coca de clatite
Q: | Intreaba despre Ciuperci in coca de clatite |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g sau 12 pălării de ciuperci mari (alese), 200 g făină, 1/4 1 lapte, 3-4 ouă, 1/2 pahar sifon, sare, zeamă de lămaie, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Din făină, gălbenuşuri, sare, lapte şi sifon se prepară o cocă ceva mai groasă ca cea de clătite şi se lasă acoperită timp de 20 min. in acest interval se curăţă ciupercile, se taie cozile, se spală pălărioarele in cateva ape, după care se curăţă de pieliţă, se pun intr-o cratiţă aşezate cu creasta in jos şi peste ele se toarnă, apă clocotită cu puţină sare şi zeamă de lămaie.
Se lasă să fiarbă 10—15 min, după care se scurg de zeamă şi se distanţează intre ele ca să se zvante. in momentul servirii se pune uleiul la incins, pălărioarele se trec prin coca in care s-au adăugat albuşurile bătute spumă şi se prăjesc pe foc domol, pe ambele părţi. Se servesc calde, cu sos de ciuperci preparat din cozi şi zeama de la fiertul pălărioarelor.
Pentru 6 porţii: 600 g sau 12 pălării de ciuperci mari (alese), 200 g făină, 1/4 1 lapte, 3-4 ouă, 1/2 pahar sifon, sare, zeamă de lămaie, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Din făină, gălbenuşuri, sare, lapte şi sifon se prepară o cocă ceva mai groasă ca cea de clătite şi se lasă acoperită timp de 20 min. in acest interval se curăţă ciupercile, se taie cozile, se spală pălărioarele in cateva ape, după care se curăţă de pieliţă, se pun intr-o cratiţă aşezate cu creasta in jos şi peste ele se toarnă, apă clocotită cu puţină sare şi zeamă de lămaie.
Se lasă să fiarbă 10—15 min, după care se scurg de zeamă şi se distanţează intre ele ca să se zvante. in momentul servirii se pune uleiul la incins, pălărioarele se trec prin coca in care s-au adăugat albuşurile bătute spumă şi se prăjesc pe foc domol, pe ambele părţi. Se servesc calde, cu sos de ciuperci preparat din cozi şi zeama de la fiertul pălărioarelor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :