Statistics:
Visits: 823 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte umplute cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Tarte umplute cu ciuperci |
Ingrediente:
250 g făină, 100 g unt, 1 ou, 50 g smantană, sare.
Umplutura de ciuperci: 500 g ciuperci, 2 ouă, sare, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, 30 g caşcaval, piper.
Mod de preparare:
Coca pentru tarte se prepară în felul următor: se cerne făina pe o planÅŸetă ÅŸi se adaugă untul, oul, smantana ÅŸi puÅ£ină sare. Se amestecă totul repede ÅŸi la rece. Cand coca s-a format, se Å£ine la rece 1- 3 ore, după care ÅŸe întinde o foaie de circa 5 mm grosime din care se decupează discuri cu care se tapetează formele de tarte. In fiecare formă se pune cate o punguliţă cu boabe de porumb sau cu fasole uscată, pentru ca fundul tartelor să nu se ridice la copt. Tartele astfel pregÄ ƒtite se coc la cuptor pană ce se întăresc, fără însă să se rumenească.
Ciupercile curăţate se taie foarte mărunt şi se călesc în jumătate din unt. Cand ciupercile nu mai au zeamă, se adaugă un sos gros preparat din restul de unt şi făină şi se sting cu 150 g de lapte. Se lasă apoi să mai dea într-un clocot, după care se pune la o parte şi se adaugă ouăle, sare şi piper după gust. Cu această compoziţie de umplu tartele.
După umplerea tartelor cu compoziţia de ciuperci, acestea se presară cu caşcaval ras, se introduc din nou în cuptor şi se ţin pană se gratinează deasupra, după care se scot din forme.
Tartele sunt şi mai gustoase dacă se prepară din aluatul de foitaj.
250 g făină, 100 g unt, 1 ou, 50 g smantană, sare.
Umplutura de ciuperci: 500 g ciuperci, 2 ouă, sare, 100 g unt, 50 g făină, 150 ml lapte, 30 g caşcaval, piper.
Mod de preparare:
Coca pentru tarte se prepară în felul următor: se cerne făina pe o planÅŸetă ÅŸi se adaugă untul, oul, smantana ÅŸi puÅ£ină sare. Se amestecă totul repede ÅŸi la rece. Cand coca s-a format, se Å£ine la rece 1- 3 ore, după care ÅŸe întinde o foaie de circa 5 mm grosime din care se decupează discuri cu care se tapetează formele de tarte. In fiecare formă se pune cate o punguliţă cu boabe de porumb sau cu fasole uscată, pentru ca fundul tartelor să nu se ridice la copt. Tartele astfel pregÄ ƒtite se coc la cuptor pană ce se întăresc, fără însă să se rumenească.
Ciupercile curăţate se taie foarte mărunt şi se călesc în jumătate din unt. Cand ciupercile nu mai au zeamă, se adaugă un sos gros preparat din restul de unt şi făină şi se sting cu 150 g de lapte. Se lasă apoi să mai dea într-un clocot, după care se pune la o parte şi se adaugă ouăle, sare şi piper după gust. Cu această compoziţie de umplu tartele.
După umplerea tartelor cu compoziţia de ciuperci, acestea se presară cu caşcaval ras, se introduc din nou în cuptor şi se ţin pană se gratinează deasupra, după care se scot din forme.
Tartele sunt şi mai gustoase dacă se prepară din aluatul de foitaj.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 28 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :