Statistics:
Visits: 782 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gulii umplute cu carne de pasare
Q: | Intreaba despre Gulii umplute cu carne de pasare |
Ingrediente :
Carne de pasăre 500 g, gulii tinere 2 kg, ceapă 150 g, franzelă 75 g, orez 50 g, ouă 2 buc, verdeaţă 2 leg, bulion 50 g, ulei 100 g, smântâna 400 g, făină 30 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Se aleg gulii de aceeaşi mărime, se curăţă de coajă şi se scobesc cu o linguriţă de scobit. Pasărea se dezosează, iar carnea se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se amestecă cu carnea, se adaugă franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, orezul fiert separat, verdeaţa tocată, ouăle, sarea şi piperul. Cu această compoziţie se umplu guliile şi se aşează într-un vas de cuptor. Între gulii se pun miezurile de gulie cat şi compoziţia cu carne rămasă. Oasele rămase se fierb cu apă pană ce se obţine o supă concentrată, care se strecoară şi se lasă să se răcească. Din această supă, bulion, o lingură de făină şi restul de ulei se prepară un sos, care se toarnă peste gulii şi se pun la fiert. După ce au dat în fiert, se dă vasul la cuptor, la un foc potrivit, pe timp de circa o oră. La servit se adaugă smântâna la fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de pasăre 500 g, gulii tinere 2 kg, ceapă 150 g, franzelă 75 g, orez 50 g, ouă 2 buc, verdeaţă 2 leg, bulion 50 g, ulei 100 g, smântâna 400 g, făină 30 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Se aleg gulii de aceeaşi mărime, se curăţă de coajă şi se scobesc cu o linguriţă de scobit. Pasărea se dezosează, iar carnea se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se amestecă cu carnea, se adaugă franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, orezul fiert separat, verdeaţa tocată, ouăle, sarea şi piperul. Cu această compoziţie se umplu guliile şi se aşează într-un vas de cuptor. Între gulii se pun miezurile de gulie cat şi compoziţia cu carne rămasă. Oasele rămase se fierb cu apă pană ce se obţine o supă concentrată, care se strecoară şi se lasă să se răcească. Din această supă, bulion, o lingură de făină şi restul de ulei se prepară un sos, care se toarnă peste gulii şi se pun la fiert. După ce au dat în fiert, se dă vasul la cuptor, la un foc potrivit, pe timp de circa o oră. La servit se adaugă smântâna la fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :