Statistics:
Visits: 859 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba pescareasca, ca in Delta Dunarii
Q: | Intreaba despre Ciorba pescareasca, ca in Delta Dunarii |
Ingrediente
1-1,5 kg peşte mărunt (obleţi sau ghiborţi), 1-1,5 kg peşte mare (crap, somn sau morun), 100 g ceapă, caţiva ardei graşi, 1 ţelină, 1 morcov, 1 lingură de bulion de roşii sau cateva roşii curăţate de pieliţă, rădăcini de pătrunjel, 1 legătură de leuştean şi 1 legătură de pătrunjel, sare şi oţet sau zeamă de lămaie sau de corcoduşe, după gust.
Mod de prepapare
Adevărata ciorbă pescărească, ca în Delta Dunării, se pregăteşte într-o zeamă în care au fiert în prealabil mai mulţi peşti mici (obleţi). După fierbere, aceasta se strecoară, iar în zeama obţinută se adaugă zarzavatul tăiat mărunt. D upă ce zarzavatul este bine fiert, se introduce în oală peştele mare tăiat felii potrivite şi se fierb împreună 20-30 min. Se potriveşte de sare, se adaugă bulion de roşii sau roşii curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi. Se acreşte ciorba, după gust, cu zeamă de lămaie, zeamă de corcoduşe fierte sau cu aguridă (struguri acri, necopţi) şi se presară cu leuştean şi cu pătrunjel verde tăiate mărunt.
Se serveşte caldă sau rece, după gust, cu mămăliguţă caldă şi cu ardei iute.
1-1,5 kg peşte mărunt (obleţi sau ghiborţi), 1-1,5 kg peşte mare (crap, somn sau morun), 100 g ceapă, caţiva ardei graşi, 1 ţelină, 1 morcov, 1 lingură de bulion de roşii sau cateva roşii curăţate de pieliţă, rădăcini de pătrunjel, 1 legătură de leuştean şi 1 legătură de pătrunjel, sare şi oţet sau zeamă de lămaie sau de corcoduşe, după gust.
Mod de prepapare
Adevărata ciorbă pescărească, ca în Delta Dunării, se pregăteşte într-o zeamă în care au fiert în prealabil mai mulţi peşti mici (obleţi). După fierbere, aceasta se strecoară, iar în zeama obţinută se adaugă zarzavatul tăiat mărunt. D upă ce zarzavatul este bine fiert, se introduce în oală peştele mare tăiat felii potrivite şi se fierb împreună 20-30 min. Se potriveşte de sare, se adaugă bulion de roşii sau roşii curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi. Se acreşte ciorba, după gust, cu zeamă de lămaie, zeamă de corcoduşe fierte sau cu aguridă (struguri acri, necopţi) şi se presară cu leuştean şi cu pătrunjel verde tăiate mărunt.
Se serveşte caldă sau rece, după gust, cu mămăliguţă caldă şi cu ardei iute.
Tag-uri: ciorba, peste, ceapa, ardei gras, bulion |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :