Statistics:
Visits: 843 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cega rasol
Q: | Intreaba despre Cega rasol |
Ingrediente:
1 kg cegă, 1 ceapă, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, 1 foaie de dafin, sare, cateva boabe de piper, 1/4 pahar de oţet.
Mod de preparare:
Cega se spală şi se curăţă cu un cuţit de solzii de pe spinare şi după ce se scot intestinele se face o crestătură în lungimea şirei spinării, extragandu-se nervul care dacă nu este scos, peştele se deformează în timpul fiertului.
Cega fiind un peşte cu corpul lung se fierbe într-un vas special pen¬tru fiert peşte, ca să nu se deformeze. Se pune întîi la fiert zarzavatul tăiat felii în apă fierbinte, se adaugă condimentele şi după ce acestea sînt aproape fierte se introduce cega şi se fierbe lent 15-20 min. în momentul servirii se scoate cega din zeama în care a fiert şi se mai poate curăţa restul de piele Cu solzi (se curăţă cu ajutorul unei furculiţe). Se aşează apoipe un platou garnisit cu legume şi cu cartofi fierţi natur, stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Cega se mai poate servi cu unt proaspăt sau cu sos olandez.
1 kg cegă, 1 ceapă, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, 1 foaie de dafin, sare, cateva boabe de piper, 1/4 pahar de oţet.
Mod de preparare:
Cega se spală şi se curăţă cu un cuţit de solzii de pe spinare şi după ce se scot intestinele se face o crestătură în lungimea şirei spinării, extragandu-se nervul care dacă nu este scos, peştele se deformează în timpul fiertului.
Cega fiind un peşte cu corpul lung se fierbe într-un vas special pen¬tru fiert peşte, ca să nu se deformeze. Se pune întîi la fiert zarzavatul tăiat felii în apă fierbinte, se adaugă condimentele şi după ce acestea sînt aproape fierte se introduce cega şi se fierbe lent 15-20 min. în momentul servirii se scoate cega din zeama în care a fiert şi se mai poate curăţa restul de piele Cu solzi (se curăţă cu ajutorul unei furculiţe). Se aşează apoipe un platou garnisit cu legume şi cu cartofi fierţi natur, stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Cega se mai poate servi cu unt proaspăt sau cu sos olandez.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :