FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 851
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cega rasol

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cega rasol

 Q:   Intreaba despre Cega rasol       
Cega rasolIngrediente:

1 kg cegă, 1 ceapă, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, 1 foaie de dafin, sare, cateva boabe de piper, 1/4 pahar de oţet.


Mod de preparare:

Cega se spală şi se curăţă cu un cuţit de solzii de pe spinare şi după ce se scot intestinele se face o crestătură în lungimea şirei spinării, extragandu-se nervul care dacă nu este scos, peştele se deformează în timpul fiertului.

Cega fiind un peşte cu corpul lung se fierbe într-un vas special pen¬tru fiert peşte, ca să nu se deformeze. Se pune întîi la fiert zarzavatul tăiat felii în apă fierbinte, se adaugă condimentele şi după ce acestea sînt aproape fierte se introduce cega şi se fierbe lent 15-20 min. în momentul servirii se scoate cega din zeama în care a fiert şi se mai poate curăţa restul de piele Cu solzi (se curăţă cu ajutorul unei furculiţe). Se aşează apoipe un platou garnisit cu legume şi cu cartofi fierţi natur, stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Cega se mai poate servi cu unt proaspăt sau cu sos olandez.


Tag-uri: cega, ceapa, morcov, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :