Statistics:
Visits: 1,107 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveti murati pentru consumul imediat
Q: | Intreaba despre Castraveti murati pentru consumul imediat |
Se aleg castraveti proaspeti verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si zvantat un strat de marar uscat:
cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii, unul langa altul.
In cazul cand sunt mai mari, pentru a se acri mai repede se despica in doua pe lungime cu un cutit la mijloc, lasand capetele intregi fara a desparti o parte de cealalta.
Se prepara saramura adaugand la fiecare litru de apa 30—35 g sare. Cand sarea este complet dizolvata, se toarna peste castraveti, umpland borcanul pana in margine si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile, se pritocesc.
Se repeta operatia de 3—4 ori din doua in doua zile pana cand se acresc castravetii.Daca este necesar ca acritul crastravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul cu castraveti la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.
Dupa ce castravetii sunt bine murati se tin la rece si se consuma la nevoie.
cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii, unul langa altul.
In cazul cand sunt mai mari, pentru a se acri mai repede se despica in doua pe lungime cu un cutit la mijloc, lasand capetele intregi fara a desparti o parte de cealalta.
Se prepara saramura adaugand la fiecare litru de apa 30—35 g sare. Cand sarea este complet dizolvata, se toarna peste castraveti, umpland borcanul pana in margine si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile, se pritocesc.
Se repeta operatia de 3—4 ori din doua in doua zile pana cand se acresc castravetii.Daca este necesar ca acritul crastravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul cu castraveti la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.
Dupa ce castravetii sunt bine murati se tin la rece si se consuma la nevoie.
Tag-uri: castraveti, castraveti murati, usturoi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :