Statistics:
Visits: 1,107 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveti murati
Q: | Intreaba despre Castraveti murati |
Se aleg castraveti mici, de culoare verde inchis foarte proaspeti, caci cei vestejiti se inmoaie la murat. Se spala bine in multa apa, se taie coditele, apoi se aseaza pe o planseta foarte curata, inclinata ca sa se scurga bine de apa.
Se aleg castravetii dupa marime si se aseaza in borcane, separat cei mici de cei mari. In borcanele bine spalate si scurse de apa, se presara mai intai boabe de mustar si marar uscat cu floare, dupa care se aseaza castravetii unul langa altul, de preferat vertical ca sa incapa cat mai multi.
La castraveti se adauga si usturoi care le da un gust picant deosebit de bun. La un borcan mare de 10—15 litri se pun 2—3 capatani de usturoi. Cateii se taie in doua pe lungime pentru a-si lasa mai bine aroma.
La muraturi, in general, se foloses te si hrean, care se curata, se taie in suvite subtiri si se pun printre randuri. Acesta ajuta muraturile sa se pastreze tari. Dupa ce s-au asezat castravetii, se adauga deasupra frunze de visin, de marar uscat cu floare.
Se fixeaza apoi doua scandurele asezate crucis ca sa tina castravetii bine in saramura, si se fixeaza borcanul pe o masa dublata cu tabla sau pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga. Se prepara o saramura din 40—45 g sare la un litru apa si se aseaza pe foc.
Cand clocoteste se toarna imediat peste castraveti umpland si gatul borcanului pana in margine, deoarece cand se raceste saramura mai scade. Se leaga borcanul imediat cu doua randuri de celofan si se lasa pe loc pana ce se raceste, dupa care se aseaza in camara sau in pivnita.
Cand insa camara sau pivnita sunt foarte reci, se recomanda sa se aseze borcanele dupa ce a inceput fermentatia.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Se aleg castravetii dupa marime si se aseaza in borcane, separat cei mici de cei mari. In borcanele bine spalate si scurse de apa, se presara mai intai boabe de mustar si marar uscat cu floare, dupa care se aseaza castravetii unul langa altul, de preferat vertical ca sa incapa cat mai multi.
La castraveti se adauga si usturoi care le da un gust picant deosebit de bun. La un borcan mare de 10—15 litri se pun 2—3 capatani de usturoi. Cateii se taie in doua pe lungime pentru a-si lasa mai bine aroma.
La muraturi, in general, se foloses te si hrean, care se curata, se taie in suvite subtiri si se pun printre randuri. Acesta ajuta muraturile sa se pastreze tari. Dupa ce s-au asezat castravetii, se adauga deasupra frunze de visin, de marar uscat cu floare.
Se fixeaza apoi doua scandurele asezate crucis ca sa tina castravetii bine in saramura, si se fixeaza borcanul pe o masa dublata cu tabla sau pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga. Se prepara o saramura din 40—45 g sare la un litru apa si se aseaza pe foc.
Cand clocoteste se toarna imediat peste castraveti umpland si gatul borcanului pana in margine, deoarece cand se raceste saramura mai scade. Se leaga borcanul imediat cu doua randuri de celofan si se lasa pe loc pana ce se raceste, dupa care se aseaza in camara sau in pivnita.
Cand insa camara sau pivnita sunt foarte reci, se recomanda sa se aseze borcanele dupa ce a inceput fermentatia.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: castraveti murati, usturoi, picant |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :