FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,128
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Castraveti murati

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Castraveti murati

 Q:   Intreaba despre Castraveti murati       
Castraveti murati Se aleg castraveti mici, de culoare verde inchis foarte proaspeti, caci cei vestejiti se inmoaie la murat. Se spala bine in multa apa, se taie coditele, apoi se aseaza pe o planseta foarte curata, inclinata ca sa se scurga bine de apa.

Se aleg castravetii dupa marime si se aseaza in borcane, separat cei mici de cei mari. In borcanele bine spalate si scurse de apa, se presara mai intai boabe de mustar si marar uscat cu floare, dupa care se aseaza castravetii unul langa altul, de preferat vertical ca sa incapa cat mai multi.

La castraveti se adauga si usturoi care le da un gust picant deosebit de bun. La un borcan mare de 10—15 litri se pun 2—3 capatani de usturoi. Cateii se taie in doua pe lungime pentru a-si lasa mai bine aroma.

La muraturi, in general, se foloses te si hrean, care se curata, se taie in suvite subtiri si se pun printre randuri. Acesta ajuta muraturile sa se pastreze tari. Dupa ce s-au asezat castravetii, se adauga deasupra frunze de visin, de marar uscat cu floare.

Se fixeaza apoi doua scandurele asezate crucis ca sa tina castravetii bine in saramura, si se fixeaza borcanul pe o masa dublata cu tabla sau pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga. Se prepara o saramura din 40—45 g sare la un litru apa si se aseaza pe foc.

Cand clocoteste se toarna imediat peste castraveti umpland si gatul borcanului pana in margine, deoarece cand se raceste saramura mai scade. Se leaga borcanul imediat cu doua randuri de celofan si se lasa pe loc pana ce se raceste, dupa care se aseaza in camara sau in pivnita.

Cand insa camara sau pivnita sunt foarte reci, se recomanda sa se aseze borcanele dupa ce a inceput fermentatia.

FamousWhy va doreste : Pofta Buna!


Tag-uri: castraveti murati, usturoi, picant



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :