Statistics:
Visits: 1,250 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei grasi umpluti cu varza
Q: | Intreaba despre Ardei grasi umpluti cu varza |
Ingrediente
20—25 ardei grasi, 2 verze, 3 morcovi, un pastranac, un patrunjel si o telina (radacini), hrean.
Mod de preparare
Se aleg ardeii, se scot cotoarele, se curata de seminte se inlatura cei iuti, apoi se spala si se lasa sa se scurga, asezandu-i cu deschizatura in jos. Se curata si se taie marunt sub forma de taitei, radacininoasele si varza sau se rad pe partea mare a razatoarei.
Se amesteca totul intr-un vas presarand sare deasupra si se lasa o ora, dupa care se stoarce bine zeama. Se umplu ardeii cu acest amestec si se inchid cu o felie subtire de morcov sau cu o bucata de frunza de varza. Se aseaza ardeii in borcan, unul langa altul, se pune intre ei cate o bucata de hrean din distanta in distanta, iar deasupra, frunze de visin, frunze de telin a, un saculet de boabe de mustar si doua scandurele.
Se prepara saramura, adaugand la un litru de apa 30 g sare si cand clocoteste, se toarna peste ardei. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan si se lasa pe loc pana ce se raceste, dupa care se aseaza la pastrat.
Ardeii umpluti cu varza se pot prepara si cu otet diluat cu apa. La un litru otet de 9° se adauga doi litri apa, iar la un litru de lichid se pun 20 g sare.
Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2—3 zile castravetii se pritocesc procedand ca si la castravetii murati pentru consumul imediat.
20—25 ardei grasi, 2 verze, 3 morcovi, un pastranac, un patrunjel si o telina (radacini), hrean.
Mod de preparare
Se aleg ardeii, se scot cotoarele, se curata de seminte se inlatura cei iuti, apoi se spala si se lasa sa se scurga, asezandu-i cu deschizatura in jos. Se curata si se taie marunt sub forma de taitei, radacininoasele si varza sau se rad pe partea mare a razatoarei.
Se amesteca totul intr-un vas presarand sare deasupra si se lasa o ora, dupa care se stoarce bine zeama. Se umplu ardeii cu acest amestec si se inchid cu o felie subtire de morcov sau cu o bucata de frunza de varza. Se aseaza ardeii in borcan, unul langa altul, se pune intre ei cate o bucata de hrean din distanta in distanta, iar deasupra, frunze de visin, frunze de telin a, un saculet de boabe de mustar si doua scandurele.
Se prepara saramura, adaugand la un litru de apa 30 g sare si cand clocoteste, se toarna peste ardei. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan si se lasa pe loc pana ce se raceste, dupa care se aseaza la pastrat.
Ardeii umpluti cu varza se pot prepara si cu otet diluat cu apa. La un litru otet de 9° se adauga doi litri apa, iar la un litru de lichid se pun 20 g sare.
Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2—3 zile castravetii se pritocesc procedand ca si la castravetii murati pentru consumul imediat.
Tag-uri: ardei grasi, varza, seminte |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :