Statistics:
Visits: 2,613 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castraveti murati ca la Radauti
Q: | Intreaba despre Castraveti murati ca la Radauti |
Castravetii se pun la murat pentru iarna, dupa ce trec caldurile, sau cand apar din abundenta pe piata, dar atunci timp de 10—12 zile cat dureaza fermentarea, la o temperatura de 18—22° C, se vantura zilnic.
Dupa ce procesul de fermentatie s-a terminat, muraturile (castravetii) se pastreaza intr-o pivnita racoroasa sau, asa cum se obisnuieste in regiunea Radauti, butoaiele cu muraturi inchise ermetic se scufunda in iazuri cu apa si se tin acolo pana la intrebuintare.
Castravetii care se pun in borcane mai mari, de 10—15 I, sau in butoaie, se sorteaza dupa marime pentru ca fermentatia sa se poata produce in mod egal.
Castravetii proaspeti culesi se tin cateva zile intr-un vas cu apa rece, apoi se spala, se inteapa cu furculita in doua-trei locuri si se aseaz a in borcane sau in butoaie.
Intre castraveti, dedesubt si deasupra, se pun diferite condimente dintre care nu trebuie sa lipseasca, mai ales, acele care au rol de conservant:
50—60 g marar uscat cu samanta, 50 g hrean, 100 g usturoi si alte ingrediente care dau gust si aroma placuta: frunza de visin, sau de stejar, 5—6 foi de dafin, 100 g foi de telina, maghiran, tarhon, 5—6 ardei iuti sau 10 g boabe de piper.
Peste acestea se toarna saramura preparata cu sare grunjoasa, pentru 10 kg de castraveti punandu-se 6—7 l apa, 400—450 g sare, eventual se pot adauga si 200—300 ml otet de vin.
Dupa ce sarea s-a dizolvat bine se da saramura in cateva clocote, dupa care se strecoara, se lasa sa se aseze 1 ora si apoi se toarna peste castraveti. Pentru iarna castravetii trebuie tinuti in incaperi racoroase, altfel se borsesc.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Dupa ce procesul de fermentatie s-a terminat, muraturile (castravetii) se pastreaza intr-o pivnita racoroasa sau, asa cum se obisnuieste in regiunea Radauti, butoaiele cu muraturi inchise ermetic se scufunda in iazuri cu apa si se tin acolo pana la intrebuintare.
Castravetii care se pun in borcane mai mari, de 10—15 I, sau in butoaie, se sorteaza dupa marime pentru ca fermentatia sa se poata produce in mod egal.
Castravetii proaspeti culesi se tin cateva zile intr-un vas cu apa rece, apoi se spala, se inteapa cu furculita in doua-trei locuri si se aseaz a in borcane sau in butoaie.
Intre castraveti, dedesubt si deasupra, se pun diferite condimente dintre care nu trebuie sa lipseasca, mai ales, acele care au rol de conservant:
50—60 g marar uscat cu samanta, 50 g hrean, 100 g usturoi si alte ingrediente care dau gust si aroma placuta: frunza de visin, sau de stejar, 5—6 foi de dafin, 100 g foi de telina, maghiran, tarhon, 5—6 ardei iuti sau 10 g boabe de piper.
Peste acestea se toarna saramura preparata cu sare grunjoasa, pentru 10 kg de castraveti punandu-se 6—7 l apa, 400—450 g sare, eventual se pot adauga si 200—300 ml otet de vin.
Dupa ce sarea s-a dizolvat bine se da saramura in cateva clocote, dupa care se strecoara, se lasa sa se aseze 1 ora si apoi se toarna peste castraveti. Pentru iarna castravetii trebuie tinuti in incaperi racoroase, altfel se borsesc.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: castraveti murati, castraveti, radauti |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :