Statistics:
Visits: 1,021 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de castraveti murati II
Q: | Intreaba despre Mancare de castraveti murati II |
Ingrediente
500-600 g castraveţi muraţi, 100 ml ulei, 60 g făină, 300 g ceapă, 50 g bulion, 2-3 roşii, mărar.
Mod de preparare
Se curăţă castraveţii de coajă (cat mai subţire) şi dacă au seminţe mari, acestea se inlătură intrucat sunt indigeste. Se taie castraveţii in cubuleţe, şi se pun la fiert cu apă rece. După ce au dat in clocot, se scurg, se umple din nou vasul cu apă şi se lasă să fiarbă pană sunt moi. Intre timp, ceapa se taie mărunt şi se pune la călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat.
Cand s-a călit se adaugă făina şi se mai căleşte 5—6 min, după care se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu apă caldă. Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, castraveţii scurşi, mărar tăiat mărunt, se amestecă şi se introduce vasul cu mancare in cupto pentru 20—30 min. Se serveşte cu cartofi fierţi separat.
(Bulionul de roşii poate fi inlocuit cu roşii proaspete, iar făină nu este obligatoriu să se folosească).
500-600 g castraveţi muraţi, 100 ml ulei, 60 g făină, 300 g ceapă, 50 g bulion, 2-3 roşii, mărar.
Mod de preparare
Se curăţă castraveţii de coajă (cat mai subţire) şi dacă au seminţe mari, acestea se inlătură intrucat sunt indigeste. Se taie castraveţii in cubuleţe, şi se pun la fiert cu apă rece. După ce au dat in clocot, se scurg, se umple din nou vasul cu apă şi se lasă să fiarbă pană sunt moi. Intre timp, ceapa se taie mărunt şi se pune la călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat.
Cand s-a călit se adaugă făina şi se mai căleşte 5—6 min, după care se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu apă caldă. Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, castraveţii scurşi, mărar tăiat mărunt, se amestecă şi se introduce vasul cu mancare in cupto pentru 20—30 min. Se serveşte cu cartofi fierţi separat.
(Bulionul de roşii poate fi inlocuit cu roşii proaspete, iar făină nu este obligatoriu să se folosească).
Tag-uri: castraveti, ulei, faina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :