FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,496
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Castraveti murati ca la Radauti

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Castraveti murati ca la Radauti

 Q:   Intreaba despre Castraveti murati ca la Radauti       
Castraveti murati ca la Radauti Castravetii se pun la murat pentru iarna, dupa ce trec caldurile, sau cand apar din abundenta pe piata, dar atunci timp de 10—12 zile cat dureaza fermentarea, la o temperatura de 18—22° C, se vantura zilnic.

Dupa ce procesul de fermentatie s-a terminat, muraturile (castravetii) se pastreaza intr-o pivnita racoroasa sau, asa cum se obisnuieste in regiunea Radauti, butoaiele cu muraturi inchise ermetic se scufunda in iazuri cu apa si se tin acolo pana la intrebuintare.

Castravetii care se pun in borcane mai mari, de 10—15 I, sau in butoaie, se sorteaza dupa marime pentru ca fermentatia sa se poata produce in mod egal.
Castravetii proaspeti culesi se tin cateva zile intr-un vas cu apa rece, apoi se spala, se inteapa cu furculita in doua-trei locuri si se aseaza in borcane sau in butoaie.

Intre castraveti, dedesubt si deasupra, se pun diferite condimente dintre care nu trebuie sa lipseasca, mai ales, acele care au rol de conservant:
50—60 g marar uscat cu samanta, 50 g hrean, 100 g usturoi si alte ingrediente care dau gust si aroma placuta: frunza de visin, sau de stejar, 5—6 foi de dafin, 100 g foi de telina, maghiran, tarhon, 5—6 ardei iuti sau 10 g boabe de piper.

Peste acestea se toarna saramura preparata cu sare grunjoasa, pentru 10 kg de castraveti punandu-se 6—7 l apa, 400—450 g sare, eventual se pot adauga si 200—300 ml otet de vin.

Dupa ce sarea s-a dizolvat bine se da saramura in cateva clocote, dupa care se strecoara, se lasa sa se aseze 1 ora si apoi se toarna peste castraveti. Pentru iarna castravetii trebuie tinuti in incaperi racoroase, altfel se borsesc.


FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: castraveti murati, castraveti, radauti



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :