Statistics:
Visits: 1,211 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bulion de rosii
Q: | Intreaba despre Bulion de rosii |
Se aleg rosii coapte, se spala, se rup in doua-trei bucati, se pun la fiert si se lasa sa clocoteasca circa 30 min. Dupa aceea se dau prin sita ca sa se separe pielita si semintele. Pulpa rezultata se pune in vase smaltuite sau cositorite, cu suprafata cat mai mare, pentru o evaporare cat mai buna a lichidului in timpul fierberii.
In timpul fierberii trebuie amestecat incontinuu cu o lopatica de lemn (in forma de T), pentru a nu se lipi de fund. Sarea se adauga la urma, dizolvata in putina apa.
La 1 kg pulpa de rosii se pun 15—20 g sare. Bulionul se fierbe scazandu-se dupa dorinta; este bine sa se faca cat mai gros, fiindca se pastreaza mai bine.
Pentru a preintampina formarea mucegaiului, in fiecare borcan umplut cu bulion se toarna deasupra cate un strat subtire de ulei prajit.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
In timpul fierberii trebuie amestecat incontinuu cu o lopatica de lemn (in forma de T), pentru a nu se lipi de fund. Sarea se adauga la urma, dizolvata in putina apa.
La 1 kg pulpa de rosii se pun 15—20 g sare. Bulionul se fierbe scazandu-se dupa dorinta; este bine sa se faca cat mai gros, fiindca se pastreaza mai bine.
Pentru a preintampina formarea mucegaiului, in fiecare borcan umplut cu bulion se toarna deasupra cate un strat subtire de ulei prajit.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: bulion de rosii, pulpa de rosii |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :