Statistics:
Visits: 834 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de taitei cu legume si ciuperci
Q: | Intreaba despre Budinca de taitei cu legume si ciuperci |
Ingrediente:
Tăiţei 400 g, dovlecei 800 g, roşii 500 g, ceapă 150 g, ulei 125 g, ciuperci 250 g, griş 80 g, smântână 200 g, ouă 4 buc, caşcaval 200 g, pesmet 25 g, unt 60 g, piper, sare.
Mod de preparare:
TăiÅ£eii se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare si se trec printr-un jet de apă rece pentru a se căli (întări). Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii, se fierb în apă cu sare ÅŸi apoi se scurg. RoÅŸiile se curăţă de pieliÅ£e ÅŸi seminÅ£e ÅŸi se taie în cuburi. Ciupercile se fierb în apă cu sare, se scurg si se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt, se căleÅŸte în ulei, se adaugă ciupercile ÅŸi se călesc împreunÄ ƒ încă câteva minute, apoi se iau de pe foc. GriÅŸul se fierbe într-o parte din apa în care au fiert ciupercile (400 ml), se lasă să se răcească, se amestecă cu smântâna, gălbenuÅŸurile, 100 g caÅŸcaval ras, piper ÅŸi sare. Se adaugă dovleceii, roÅŸiile, tăiÅ£eii, ceapa ÅŸi ciupercile, iar la sfârÅŸit se adaugă albuÅŸurile bătute spumă. Se unge cu unt un vas de cuptor, se presară cu pesmet, se pune în vas compoziÅ£ia, se presară cu restul de caÅŸcaval ÅŸi se pun pe deasupra bucăţi mici de unt. Se dă vasul la cuptor timp de circa 45-50 min., la foc potrivit. Se consumă caldă.
Tăiţei 400 g, dovlecei 800 g, roşii 500 g, ceapă 150 g, ulei 125 g, ciuperci 250 g, griş 80 g, smântână 200 g, ouă 4 buc, caşcaval 200 g, pesmet 25 g, unt 60 g, piper, sare.
Mod de preparare:
TăiÅ£eii se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare si se trec printr-un jet de apă rece pentru a se căli (întări). Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii, se fierb în apă cu sare ÅŸi apoi se scurg. RoÅŸiile se curăţă de pieliÅ£e ÅŸi seminÅ£e ÅŸi se taie în cuburi. Ciupercile se fierb în apă cu sare, se scurg si se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt, se căleÅŸte în ulei, se adaugă ciupercile ÅŸi se călesc împreunÄ ƒ încă câteva minute, apoi se iau de pe foc. GriÅŸul se fierbe într-o parte din apa în care au fiert ciupercile (400 ml), se lasă să se răcească, se amestecă cu smântâna, gălbenuÅŸurile, 100 g caÅŸcaval ras, piper ÅŸi sare. Se adaugă dovleceii, roÅŸiile, tăiÅ£eii, ceapa ÅŸi ciupercile, iar la sfârÅŸit se adaugă albuÅŸurile bătute spumă. Se unge cu unt un vas de cuptor, se presară cu pesmet, se pune în vas compoziÅ£ia, se presară cu restul de caÅŸcaval ÅŸi se pun pe deasupra bucăţi mici de unt. Se dă vasul la cuptor timp de circa 45-50 min., la foc potrivit. Se consumă caldă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :