FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 823
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Budinca de taitei cu legume si ciuperci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Budinca de taitei cu legume si ciuperci

 Q:   Intreaba despre Budinca de taitei cu legume si ciuperci       
Budinca de taitei cu legume si ciuperci Ingrediente:

Tăiţei 400 g, dovlecei 800 g, roşii 500 g, ceapă 150 g, ulei 125 g, ciuperci 250 g, griş 80 g, smântână 200 g, ouă 4 buc, caşcaval 200 g, pesmet 25 g, unt 60 g, piper, sare.

Mod de preparare:

TăiÅ£eii se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare si se trec printr-un jet de apă rece pentru a se căli (întări). Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii, se fierb în apă cu sare ÅŸi apoi se scurg. RoÅŸiile se curăţă de pieliÅ£e ÅŸi seminÅ£e ÅŸi se taie în cuburi. Ciupercile se fierb în apă cu sare, se scurg si se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt, se căleÅŸte în ulei, se adaugă ciupercile ÅŸi se călesc împreunÄ ƒ încă câteva minute, apoi se iau de pe foc. GriÅŸul se fierbe într-o parte din apa în care au fiert ciupercile (400 ml), se lasă să se răcească, se amestecă cu smântâna, gălbenuÅŸurile, 100 g caÅŸcaval ras, piper ÅŸi sare. Se adaugă dovleceii, roÅŸiile, tăiÅ£eii, ceapa ÅŸi ciupercile, iar la sfârÅŸit se adaugă albuÅŸurile bătute spumă. Se unge cu unt un vas de cuptor, se presară cu pesmet, se pune în vas compoziÅ£ia, se presară cu restul de caÅŸcaval ÅŸi se pun pe deasupra bucăţi mici de unt. Se dă vasul la cuptor timp de circa 45-50 min., la foc potrivit. Se consumă caldă.


Tag-uri: dovlecei, taitei, ceapa, ciuperci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 May '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :