Statistics:
Visits: 896 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de urzici din Oltenia
Q: | Intreaba despre Bors de urzici din Oltenia |
Ingredinete :
Urzici tinere 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 180 g, ulei 75 g, bulion 25 g, lapte 200 ml, făină 50 g, borş de putină 1, pătrunjel verde 1 leg, sare.
Mod de preparare :
Se aleg urzici tinere, se curăţă de codiţe, se opăresc bine, se trec prin maşina de tocat şi se pun la fiert în apă cu sare. Ceapa se toaca mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien, se călesc împreună şi se pun în vasul cu urzici. Făina se căleşte în restul de ulei, se stinge cu lapte amestecat cu bulion şi apă, se lasă să fiarbă 15 minute şi se pune în borş. La sfârşit se adaugă borşul de putină, fiert separat şi se presară cu verdeaţă tocată.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Urzici tinere 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 180 g, ulei 75 g, bulion 25 g, lapte 200 ml, făină 50 g, borş de putină 1, pătrunjel verde 1 leg, sare.
Mod de preparare :
Se aleg urzici tinere, se curăţă de codiţe, se opăresc bine, se trec prin maşina de tocat şi se pun la fiert în apă cu sare. Ceapa se toaca mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien, se călesc împreună şi se pun în vasul cu urzici. Făina se căleşte în restul de ulei, se stinge cu lapte amestecat cu bulion şi apă, se lasă să fiarbă 15 minute şi se pune în borş. La sfârşit se adaugă borşul de putină, fiert separat şi se presară cu verdeaţă tocată.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :