Statistics:
Visits: 1,150 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de urzici
Q: | Intreaba despre Supa de urzici |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g urzici, 100 g ceapă, 50 g unt sau 70 ml ulei, 30 g făină.
Mod de preparare
Urzicile, curăţate de cotoare, se spală bine in mai multe ape, se opăresc cu apă clocotită cu sare, după care se strecoară şi se răcesc cu apă rece.
Separat, antr-un vas, se pune untul sau uleiul şi ceapa tăiată mărunt, care se căleşte până se incinge bine, apoi se adaugă făina şi se mai căleşte 5-6 min, după care se stinge cu 3 L de apă caldă, lăsand să mai fiarbă 10 min.
Se strecoară supa, se adaugă urzicile tăiate (nu prea mărunt) şi se mai fierbe 15-20 min. După gust, se poate drege cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de paine prăjite la cuptor şi unse cu usturoi pisat.
Pentru 6 porţii: 500 g urzici, 100 g ceapă, 50 g unt sau 70 ml ulei, 30 g făină.
Mod de preparare
Urzicile, curăţate de cotoare, se spală bine in mai multe ape, se opăresc cu apă clocotită cu sare, după care se strecoară şi se răcesc cu apă rece.
Separat, antr-un vas, se pune untul sau uleiul şi ceapa tăiată mărunt, care se căleşte până se incinge bine, apoi se adaugă făina şi se mai căleşte 5-6 min, după care se stinge cu 3 L de apă caldă, lăsand să mai fiarbă 10 min.
Se strecoară supa, se adaugă urzicile tăiate (nu prea mărunt) şi se mai fierbe 15-20 min. După gust, se poate drege cu smantană.
Se serveşte cu crutoane de paine prăjite la cuptor şi unse cu usturoi pisat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :