FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 833
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ochiuri cu piure de urzici

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ochiuri cu piure de urzici

 Q:   Intreaba despre Ochiuri cu piure de urzici       
Ochiuri cu piure de urziciIngrediente:

6 ouă, 600 g - 1 kg urzici, 60 g unt, 100 g smantană, 50 g făină, 1/4 căpăţană de usturoi, sare.

Mod de preparare:

Urzicile, curăţate şi spălate în mal multe ape, se fierb cateva minute în apă clocotită cu puţină sare. După ce se scurg, se trec prin apă rece şi se dau prin maşina de tocat sau se toacă foarte mărunt. In jumătate din cantitatea de unt se rumeneşte foarte puţin făina, după care se adaugă urzicile. Se călesc împreună cateva minute şi se sting cu zeama în care au fiert urzicile, amestecandu-se pană dau în fiert. Se adaugă smantană, sare şi zeama de usturoi, după gust, apoi se mai dă o dată în fiert. In momentul servirii, urzicile se pun pe platou, iar deasupra se aşează ochiuri fierte în apă (româneşti) sau prăjite în unt.
Se servesc calde, cu mămăliguţă fierbinte.


Tag-uri: mamaliga, urzici, unt, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 13 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :