Statistics:
Visits: 833 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ochiuri cu piure de urzici
Q: | Intreaba despre Ochiuri cu piure de urzici |
Ingrediente:
6 ouă, 600 g - 1 kg urzici, 60 g unt, 100 g smantană, 50 g făină, 1/4 căpăţană de usturoi, sare.
Mod de preparare:
Urzicile, curăţate şi spălate în mal multe ape, se fierb cateva minute în apă clocotită cu puţină sare. După ce se scurg, se trec prin apă rece şi se dau prin maşina de tocat sau se toacă foarte mărunt. In jumătate din cantitatea de unt se rumeneşte foarte puţin făina, după care se adaugă urzicile. Se călesc împreună cateva minute şi se sting cu zeama în care au fiert urzicile, amestecandu-se pană dau în fiert. Se adaugă smantană, sare şi zeama de usturoi, după gust, apoi se mai dă o dată în fiert. In momentul servirii, urzicile se pun pe platou, iar deasupra se aşează ochiuri fierte în apă (româneşti) sau prăjite în unt.
Se servesc calde, cu mămăliguţă fierbinte.
6 ouă, 600 g - 1 kg urzici, 60 g unt, 100 g smantană, 50 g făină, 1/4 căpăţană de usturoi, sare.
Mod de preparare:
Urzicile, curăţate şi spălate în mal multe ape, se fierb cateva minute în apă clocotită cu puţină sare. După ce se scurg, se trec prin apă rece şi se dau prin maşina de tocat sau se toacă foarte mărunt. In jumătate din cantitatea de unt se rumeneşte foarte puţin făina, după care se adaugă urzicile. Se călesc împreună cateva minute şi se sting cu zeama în care au fiert urzicile, amestecandu-se pană dau în fiert. Se adaugă smantană, sare şi zeama de usturoi, după gust, apoi se mai dă o dată în fiert. In momentul servirii, urzicile se pun pe platou, iar deasupra se aşează ochiuri fierte în apă (româneşti) sau prăjite în unt.
Se servesc calde, cu mămăliguţă fierbinte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :