Statistics:
Visits: 947 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei umpluti cu tocatura de carne
Q: | Intreaba despre Ardei umpluti cu tocatura de carne |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 12 ardei graşi de mărime potrivită, 500 g carne, 60-80 g orez, 150 g untură, 50 g făină, 50 g bulion, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 10 g zahăr, cateva roşii, 150 g smantană sau 200 g iaurt, sare.
Mod de preparare
Se aleg ardei graşi sănătoşi, li se scoate cotorul, se scutură de seminţe, se crestează la varf, se spală şi se lasă cu gura în jos să se scurgă. Carnea (este de preferat să fie o parte de vacă şi o parte de porc) se trece prin maşina de tocat; întai cea slabă (de vacă), iar a doua oară se toacă împreună cu cea de porc şi cu o parte din ceapă uşor călită.
Se adaugă verdeaţă, piper, orezul opărit şi sare, se amestecă totul; dacă tocătura este prea deasă, s e mai adaugă apă călduţă cata absoarbe. Se umplu ardeii cu compoziţia respectivă fără să fie îndesată, apoi fiecare ardei se dă cu partea umplută prin făină şi tot pe aceeaşi parte se aşază într-o tigaie cu untură încinsă ca să se prăjească puţin.
Această operaţie se face pentru a se strange tocătură, ca să nu se desfacă în timpul fierberii. După aceea se aşează ardeii într-o tavă sau într-o cratiţă fie culcaţi, fie cu gura în sus, iar în untura rămasă de la prăjitul ardeilor se căleşte restul de ceapă cu restul de făină, se adaugă bulion şi se stinge cu zeamă de oase sau cu apă fierbinte.
Se lasă să dea în cateva clocote, după care se strecoară peste ardei, se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă 1 oră, după care se adaugă roşiile tăiate în bucăţi şi se introduc în cuptorul potrivit de încălzit ca să se rumenească roşiile pe deasupra.
Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă supă sau apă caldă şi, după gust, puţin zahăr. Se servesc cu smantană sau cu iaurt.
Pentru 6 porţii: 12 ardei graşi de mărime potrivită, 500 g carne, 60-80 g orez, 150 g untură, 50 g făină, 50 g bulion, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 10 g zahăr, cateva roşii, 150 g smantană sau 200 g iaurt, sare.
Mod de preparare
Se aleg ardei graşi sănătoşi, li se scoate cotorul, se scutură de seminţe, se crestează la varf, se spală şi se lasă cu gura în jos să se scurgă. Carnea (este de preferat să fie o parte de vacă şi o parte de porc) se trece prin maşina de tocat; întai cea slabă (de vacă), iar a doua oară se toacă împreună cu cea de porc şi cu o parte din ceapă uşor călită.
Se adaugă verdeaţă, piper, orezul opărit şi sare, se amestecă totul; dacă tocătura este prea deasă, s e mai adaugă apă călduţă cata absoarbe. Se umplu ardeii cu compoziţia respectivă fără să fie îndesată, apoi fiecare ardei se dă cu partea umplută prin făină şi tot pe aceeaşi parte se aşază într-o tigaie cu untură încinsă ca să se prăjească puţin.
Această operaţie se face pentru a se strange tocătură, ca să nu se desfacă în timpul fierberii. După aceea se aşează ardeii într-o tavă sau într-o cratiţă fie culcaţi, fie cu gura în sus, iar în untura rămasă de la prăjitul ardeilor se căleşte restul de ceapă cu restul de făină, se adaugă bulion şi se stinge cu zeamă de oase sau cu apă fierbinte.
Se lasă să dea în cateva clocote, după care se strecoară peste ardei, se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă 1 oră, după care se adaugă roşiile tăiate în bucăţi şi se introduc în cuptorul potrivit de încălzit ca să se rumenească roşiile pe deasupra.
Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă supă sau apă caldă şi, după gust, puţin zahăr. Se servesc cu smantană sau cu iaurt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :