FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 947
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ardei umpluti cu tocatura de carne

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ardei umpluti cu tocatura de carne

 Q:   Intreaba despre Ardei umpluti cu tocatura de carne       
Ardei umpluti cu tocatura de carne Ingrediente

Pentru 6 porţii: 12 ardei graşi de mărime potrivită, 500 g carne, 60-80 g orez, 150 g untură, 50 g făină, 50 g bulion, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 10 g zahăr, cateva roşii, 150 g smantană sau 200 g iaurt, sare.

Mod de preparare

Se aleg ardei graşi sănătoşi, li se scoate cotorul, se scutură de seminţe, se crestează la varf, se spală şi se lasă cu gura în jos să se scurgă. Carnea (este de preferat să fie o parte de vacă şi o parte de porc) se trece prin maşina de tocat; întai cea slabă (de vacă), iar a doua oară se toacă împreună cu cea de porc şi cu o parte din ceapă uşor călită.

Se adaugă verdeaţă, piper, orezul opărit şi sare, se amestecă totul; dacă tocătura este prea deasă, s e mai adaugă apă călduţă cata absoarbe. Se umplu ardeii cu compoziţia respectivă fără să fie îndesată, apoi fiecare ardei se dă cu partea umplută prin făină şi tot pe aceeaşi parte se aşază într-o tigaie cu untură încinsă ca să se prăjească puţin.

Această operaţie se face pentru a se strange tocătură, ca să nu se desfacă în timpul fierberii. După aceea se aşează ardeii într-o tavă sau într-o cratiţă fie culcaţi, fie cu gura în sus, iar în untura rămasă de la prăjitul ardeilor se căleşte restul de ceapă cu restul de făină, se adaugă bulion şi se stinge cu zeamă de oase sau cu apă fierbinte.

Se lasă să dea în cateva clocote, după care se strecoară peste ardei, se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă 1 oră, după care se adaugă roşiile tăiate în bucăţi şi se introduc în cuptorul potrivit de încălzit ca să se rumenească roşiile pe deasupra.

Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă supă sau apă caldă şi, după gust, puţin zahăr. Se servesc cu smantană sau cu iaurt.


Tag-uri: ardei, carne, orez



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :