Statistics:
Visits: 1,313 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosari in otet
Q: | Intreaba despre Gogosari in otet |
Ingrediente
Pentru un borcan de 10 l este nevoie de circa 7-8 kg gogosari (50-60 gogosari) si 5-6 l de lichid (otet si apa), socotind la 1 I de otet de 9 grade:
1-1,5 I apa, 10-15 g sare, 100 g miere, 100 g zahar, 100 ml ulei, 1 lingura de samanta de mustar sau boabe de piper, cateva frunze sau radacina de telina si cateva foi de dafin.
Mod de preparare
Se aleg gogosari mari, carnosi, bine copti, pana la culoarea rosie sl se spala in apa multa. Apoi se scurteaza coditele la aproape 1 cm de la baza si se inteapa fiecare gogosar de 2—3 ori pe langa codita.
Gogosarii astfel pregatiti se oparesc in solutia de otet si apa, la care se adauga componentele mentionate si se lasa sa dea in clocot.
Dupa ce gogosarii s-au trecut prin solutia in clocot se scot si se pun direct in borcanul incalzit, asezandu-se unul langa altul, fara sa se preseze intre ei, dupa care se toarna solutia.
Apoi, sub gatul borcanului se fixeaza cateva scandurele subtiri sau radacini de hrean care au rolul sa mentina gogosarii in solutie. Se leaga cu pergament sau cu celofan pus in doua si se tin la rece.
Pentru un borcan de 10 l este nevoie de circa 7-8 kg gogosari (50-60 gogosari) si 5-6 l de lichid (otet si apa), socotind la 1 I de otet de 9 grade:
1-1,5 I apa, 10-15 g sare, 100 g miere, 100 g zahar, 100 ml ulei, 1 lingura de samanta de mustar sau boabe de piper, cateva frunze sau radacina de telina si cateva foi de dafin.
Mod de preparare
Se aleg gogosari mari, carnosi, bine copti, pana la culoarea rosie sl se spala in apa multa. Apoi se scurteaza coditele la aproape 1 cm de la baza si se inteapa fiecare gogosar de 2—3 ori pe langa codita.
Gogosarii astfel pregatiti se oparesc in solutia de otet si apa, la care se adauga componentele mentionate si se lasa sa dea in clocot.
Dupa ce gogosarii s-au trecut prin solutia in clocot se scot si se pun direct in borcanul incalzit, asezandu-se unul langa altul, fara sa se preseze intre ei, dupa care se toarna solutia.
Apoi, sub gatul borcanului se fixeaza cateva scandurele subtiri sau radacini de hrean care au rolul sa mentina gogosarii in solutie. Se leaga cu pergament sau cu celofan pus in doua si se tin la rece.
Tag-uri: gogosari, otet, gogosari in otet |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :