Statistics:
Visits: 941 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosari, o alta reteta
Q: | Intreaba despre Gogosari, o alta reteta |
Se aleg gogosarii, se spala, se inteapa ou o furculita o singura data, apoi se lasa sa se scurga de apa pe o strecuratoare. Se prepara otetul adaugand la un litru otet de 9°, doi litri apa, 3 lingura sare, o lingura plina cu miere, 2—3 foi de dafin si boabe de piper.
Otetul astfel pregatit, se aseaza pe foc si cand clocoteste se introduc pe rand gogosarii, in asa fel incat sa fie loc sa se poata intoarce pe toate partile. Dupa unul, doua clocote ,se scot cu o lingura cu gauri pe o tava.
Cand s-au racit se aseaza in borcan, unul langa altul, fara: a-i indesa ca sa ramana frumosi, intregi. In golurile ramase, se aseaza bucati de hrean si buchetele de conopida, iar pe deasupra o punga cu boabe de mustar, frunze de telina si doua scandurele.
Se toarna otetul rece peste gogosari, se leaga borcanul cu doua randuri de celofan si se aseaza la pastrat la un loc uscat si bine aerisit.
Otetul astfel pregatit, se aseaza pe foc si cand clocoteste se introduc pe rand gogosarii, in asa fel incat sa fie loc sa se poata intoarce pe toate partile. Dupa unul, doua clocote ,se scot cu o lingura cu gauri pe o tava.
Cand s-au racit se aseaza in borcan, unul langa altul, fara: a-i indesa ca sa ramana frumosi, intregi. In golurile ramase, se aseaza bucati de hrean si buchetele de conopida, iar pe deasupra o punga cu boabe de mustar, frunze de telina si doua scandurele.
Se toarna otetul rece peste gogosari, se leaga borcanul cu doua randuri de celofan si se aseaza la pastrat la un loc uscat si bine aerisit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :