FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,036
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gogosari

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gogosari

 Q:   Intreaba despre Gogosari       
Gogosari Gogosarii, se aseaza la murat la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie, inainte de a cadea bruma, deoarece cand sunt atinsi nu rezista la conservare si se inmoaie repede.

Gogosarii se aleg potrivit de mari, carnosi si sanatosi, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un borcan de 10—12 litri incap 50—60 gogosari potriviti ca marime si 3—4 litri lichid (otet, plus apa). Cand gogosarii s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare mai groasa de 3—4 ori pe langa codita.

In borcanul bine spalat si uscat, se presara 1—2 pachetele boabe de mustar, dupa care se aseaza gogosarii, unul langa altul, iar in locurile ramase libere, felii subtiri de morcovi, crestate frumos pe margini sau buchetele de conopida si cateva bucati de hre an.

Se prepara otetul adaugand la 1 litru otet de 9°, un litru si jumatate apa. La aceasta cantitate (2 1/2 lichid) se adauga 100 g sare, 100 g zahar, 100 g ulei, cateva foi de dafin si boabe de piper. Se aseaza vasul cu lichidul si adaosurile pe foc si cand clocoteste se toarna in borcanul cu gogosari, care a fost asezat pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga.

Se acopera imediat cu o farfurie. A doua zi, daca gogosarii s-au mai lasat, se adauga altii, care insa au fost opariti odata cu primii. Deasupra se pun frunze de telina si doua scandurele asezate crucis.

Otetul trebuie sa acopere gogosarii si chiar sa treaca deasupra lor cu doua degete. Borcanul se inchide imediat cu hartie pergament sau cu doua randuri de celofan si se aseaza la pastrat la un loc uscat si bine aerisit.


Tag-uri: gogosari, otet, boabe de mustar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :