Statistics:
Visits: 1,036 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gogosari
Q: | Intreaba despre Gogosari |
Gogosarii, se aseaza la murat la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie, inainte de a cadea bruma, deoarece cand sunt atinsi nu rezista la conservare si se inmoaie repede.
Gogosarii se aleg potrivit de mari, carnosi si sanatosi, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un borcan de 10—12 litri incap 50—60 gogosari potriviti ca marime si 3—4 litri lichid (otet, plus apa). Cand gogosarii s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare mai groasa de 3—4 ori pe langa codita.
In borcanul bine spalat si uscat, se presara 1—2 pachetele boabe de mustar, dupa care se aseaza gogosarii, unul langa altul, iar in locurile ramase libere, felii subtiri de morcovi, crestate frumos pe margini sau buchetele de conopida si cateva bucati de hre an.
Se prepara otetul adaugand la 1 litru otet de 9°, un litru si jumatate apa. La aceasta cantitate (2 1/2 lichid) se adauga 100 g sare, 100 g zahar, 100 g ulei, cateva foi de dafin si boabe de piper. Se aseaza vasul cu lichidul si adaosurile pe foc si cand clocoteste se toarna in borcanul cu gogosari, care a fost asezat pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga.
Se acopera imediat cu o farfurie. A doua zi, daca gogosarii s-au mai lasat, se adauga altii, care insa au fost opariti odata cu primii. Deasupra se pun frunze de telina si doua scandurele asezate crucis.
Otetul trebuie sa acopere gogosarii si chiar sa treaca deasupra lor cu doua degete. Borcanul se inchide imediat cu hartie pergament sau cu doua randuri de celofan si se aseaza la pastrat la un loc uscat si bine aerisit.
Gogosarii se aleg potrivit de mari, carnosi si sanatosi, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un borcan de 10—12 litri incap 50—60 gogosari potriviti ca marime si 3—4 litri lichid (otet, plus apa). Cand gogosarii s-au zvantat, se inteapa cu o scobitoare mai groasa de 3—4 ori pe langa codita.
In borcanul bine spalat si uscat, se presara 1—2 pachetele boabe de mustar, dupa care se aseaza gogosarii, unul langa altul, iar in locurile ramase libere, felii subtiri de morcovi, crestate frumos pe margini sau buchetele de conopida si cateva bucati de hre an.
Se prepara otetul adaugand la 1 litru otet de 9°, un litru si jumatate apa. La aceasta cantitate (2 1/2 lichid) se adauga 100 g sare, 100 g zahar, 100 g ulei, cateva foi de dafin si boabe de piper. Se aseaza vasul cu lichidul si adaosurile pe foc si cand clocoteste se toarna in borcanul cu gogosari, care a fost asezat pe doua lame de cutit ca sa nu se sparga.
Se acopera imediat cu o farfurie. A doua zi, daca gogosarii s-au mai lasat, se adauga altii, care insa au fost opariti odata cu primii. Deasupra se pun frunze de telina si doua scandurele asezate crucis.
Otetul trebuie sa acopere gogosarii si chiar sa treaca deasupra lor cu doua degete. Borcanul se inchide imediat cu hartie pergament sau cu doua randuri de celofan si se aseaza la pastrat la un loc uscat si bine aerisit.
Tag-uri: gogosari, otet, boabe de mustar |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :