Statistics:
Visits: 770 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Volovan - vol-au-vent cu carne de pasare
Q: | Intreaba despre Volovan - vol-au-vent cu carne de pasare |
Ingrediente
Pentru aluat foitaj: 300 g făină, 250 g unt sau margarina, 1 ou, 1/2 linguriţă oţet, 10 g sare, apă rece.
Pentru umplutură: 600 g carne de pasăre, 50 g unt, 50 g făină, 1/4 L lapte, 100 g smantană, piper, sare, lămaie.
Mod de preparare
După ce coca este gata, se întinde o foaie de 2 cm grosime din care se decupează cu o formă de tablă rondele de 8 cm diametru, în mijlocul cărora se crestează apoi uşor, cu o formă mai mică încinsă în ulei sau untură fierbinte, rondele mai mici (capacele) care se vor scoate (decupa) după coacere.
Se ung rondelele cu gălbenuş de ou, se aşază pe o tavă rece, puţin umezită (stropită cu apă rece) şi se introduc la început în cuptorul bine încins. Cand acestea au crescut se slăbeş te puţin focul şi se mai lasă în cuptor pana se rumenesc. După ce s-au copt şi s-au răcit, se decupează căpacelele şi se mai scobeşte din mijloc miezul acestora, ca să aibă loc umplutura.
Carnea de pasăre fiartă se taie în cubuleţe mici şi se pune în următorul sos: se încălzeşte untul, se adaugă făina şi cand se încinge se stinge cu lapte cald şi cu smantană încălzită, se adaugă sare şi piper, se mai fierbe 5-10 min, apoi se adaugă carnea de pasăre, se mai lasă încă 5-6 min pe foc, după care cu această compoziţie se umplu volovanele.
Pentru aluat foitaj: 300 g făină, 250 g unt sau margarina, 1 ou, 1/2 linguriţă oţet, 10 g sare, apă rece.
Pentru umplutură: 600 g carne de pasăre, 50 g unt, 50 g făină, 1/4 L lapte, 100 g smantană, piper, sare, lămaie.
Mod de preparare
După ce coca este gata, se întinde o foaie de 2 cm grosime din care se decupează cu o formă de tablă rondele de 8 cm diametru, în mijlocul cărora se crestează apoi uşor, cu o formă mai mică încinsă în ulei sau untură fierbinte, rondele mai mici (capacele) care se vor scoate (decupa) după coacere.
Se ung rondelele cu gălbenuş de ou, se aşază pe o tavă rece, puţin umezită (stropită cu apă rece) şi se introduc la început în cuptorul bine încins. Cand acestea au crescut se slăbeş te puţin focul şi se mai lasă în cuptor pana se rumenesc. După ce s-au copt şi s-au răcit, se decupează căpacelele şi se mai scobeşte din mijloc miezul acestora, ca să aibă loc umplutura.
Carnea de pasăre fiartă se taie în cubuleţe mici şi se pune în următorul sos: se încălzeşte untul, se adaugă făina şi cand se încinge se stinge cu lapte cald şi cu smantană încălzită, se adaugă sare şi piper, se mai fierbe 5-10 min, apoi se adaugă carnea de pasăre, se mai lasă încă 5-6 min pe foc, după care cu această compoziţie se umplu volovanele.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :