Statistics:
Visits: 1,834 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin dulceag din boasca de struguri
Q: | Intreaba despre Vin dulceag din boasca de struguri |
Din boasca ramasa de la strugurii din care s-a stors mustul pentru vin, se poate prepara un vin dulceag (cidru) in felul urmator:
intr-un borcan de 12—15 I se pun 6—8 kg boasca, se adauga cateva mere acre rase pe razatoare si amestecate cu 300 g zahar si zeama de la 1 lamaie, se completeaza cu apa calduta pana la 3 sferturi din borcan, se acopera cu tifon, se leaga si se tine 2—3 zile la temperatura de 18—20°C.
Apoi se strecoara, se toarna in damigeana, se adauga zahar dizolvat in vin,socotind cate 200 g pentru fiecare litru de lichid.
Se astupa cu un dop perforat in care se fixeaza furtunul, procedandu-se in continuare ca in reteta precedenta. Acest vin nu poate fi pastrat mai mult de 4—5 luni.
intr-un borcan de 12—15 I se pun 6—8 kg boasca, se adauga cateva mere acre rase pe razatoare si amestecate cu 300 g zahar si zeama de la 1 lamaie, se completeaza cu apa calduta pana la 3 sferturi din borcan, se acopera cu tifon, se leaga si se tine 2—3 zile la temperatura de 18—20°C.
Apoi se strecoara, se toarna in damigeana, se adauga zahar dizolvat in vin,socotind cate 200 g pentru fiecare litru de lichid.
Se astupa cu un dop perforat in care se fixeaza furtunul, procedandu-se in continuare ca in reteta precedenta. Acest vin nu poate fi pastrat mai mult de 4—5 luni.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :