Statistics:
Visits: 1,743 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de coacaze
Q: | Intreaba despre Vin de coacaze |
Ingrediente
Pentru 10 l de vin:
6-7 kg coacaze curatate, 2 kg zahar, 2 lamai sau 1 lingurita de sare de lamaie, 4 l apa.
Mod de preparare
Coacazele se spala de praf, se rup de pe codite si se trec prin teasc sau se terciuiesc cu fundul unei sticle. Se pun intr-un borcan, se adauga zeama sau sarea de lamaie, zaharul dizolvat in apa si se lasa la macerat 2—3 zile.
Apoi se strecoara sucul, se toarna intr-o damigeana care se astupa cu dop perforat in care se introduce furtunul de fermentare, in continuare procedandu-se ca in reteta "Vin de struguri preparat in casa"
Dupa fermentare, vinul se pritoceste si se mentine damigeana plina.
Dupa ce s-a limpezit bine se trage la sticle.
Pentru 10 l de vin:
6-7 kg coacaze curatate, 2 kg zahar, 2 lamai sau 1 lingurita de sare de lamaie, 4 l apa.
Mod de preparare
Coacazele se spala de praf, se rup de pe codite si se trec prin teasc sau se terciuiesc cu fundul unei sticle. Se pun intr-un borcan, se adauga zeama sau sarea de lamaie, zaharul dizolvat in apa si se lasa la macerat 2—3 zile.
Apoi se strecoara sucul, se toarna intr-o damigeana care se astupa cu dop perforat in care se introduce furtunul de fermentare, in continuare procedandu-se ca in reteta "Vin de struguri preparat in casa"
Dupa fermentare, vinul se pritoceste si se mentine damigeana plina.
Dupa ce s-a limpezit bine se trage la sticle.
Tag-uri: vin de coacaze, zahar, lamaie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :