FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,536
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vin de mere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vin de mere

 Q:   Intreaba despre Vin de mere       
Vin de mere Merele se culeg cand sunt bine coapte. Se curata partile lovite si cele mancate de viermi. Se taie in bucatele mici si se clatesc in 10 I de apa rece in care s-a pus o lingurita de sare de lamaie (ca sa nu se inchida la culoare).

Fructele, mai ales merele sau perele, se prepara repede, fara sa stea mai multe ore, deoarece ele se oxideaza foarte usor. Fructele curatate se zdrobesc cu maiul intr-o putina sau se trec prin teasc.

Se masoara cantitatea de suc obtinuta si la fiecare litru se adauga 150—200 g zahar si se toarna in damigeana, care se astupa cu un dop perforat prin care se introduce furtunul de fermentare, iar celalalt capat al furtunului se introduce intr-un borcan sau intr-o sticla cu apa.

Se lasa pana ce inceteaza fermentarea (fierberea), dupa care se umple damigeana complet si se mai lasa 3—4 saptamani ca sa se limpezeasca bine vinul, apoi se poate trage la sticle.


Tag-uri: vin de mere, vin, mere



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :