Statistics:
Visits: 1,670 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Linzer cu mere
Q: | Intreaba despre Linzer cu mere |
Ingrediente:
Făină 600 g, unt 300 g, zahăr 600 g, ouă 5 buc, praf de copt 1 plic, mere 2 kg, unt 150 g, coajă rasă de lămaie 40 g, gris 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, 300 g zahăr, ouă, praf de copt şi sare se prepară un aluat fraged, care se lasă să se odihnească două ore. Din 2/3 de aluat se intind două foi dreptunghiulare, care se asează în două tăvi. Merele se curăţă de coajă, se dau pe razătoare, se pun într-o cratiţă cu untul, 300 g zahăr şi coaja rasă de lămaie şi se dau la foc. Cand în cratiţă s-a format suc, se adaugă grisul. Se amestecă, pană ce merele s-au călit. Se întinde cate un strat de mere deasupra foilor, iar din aluatul rămas se fac suluri cu diametrul de 8- 10 mm, care se aşează peste mere în formă de grătar şi se coace linzerul la un foc potrivit. Se taie în stare caldă şi se aranjează pe un platou.
Făină 600 g, unt 300 g, zahăr 600 g, ouă 5 buc, praf de copt 1 plic, mere 2 kg, unt 150 g, coajă rasă de lămaie 40 g, gris 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, unt, 300 g zahăr, ouă, praf de copt şi sare se prepară un aluat fraged, care se lasă să se odihnească două ore. Din 2/3 de aluat se intind două foi dreptunghiulare, care se asează în două tăvi. Merele se curăţă de coajă, se dau pe razătoare, se pun într-o cratiţă cu untul, 300 g zahăr şi coaja rasă de lămaie şi se dau la foc. Cand în cratiţă s-a format suc, se adaugă grisul. Se amestecă, pană ce merele s-au călit. Se întinde cate un strat de mere deasupra foilor, iar din aluatul rămas se fac suluri cu diametrul de 8- 10 mm, care se aşează peste mere în formă de grătar şi se coace linzerul la un foc potrivit. Se taie în stare caldă şi se aranjează pe un platou.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :