Statistics:
Visits: 2,667 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza tocata murata
Q: | Intreaba despre Varza tocata murata |
Se iau, capatani de varza cat mai indesate, se indeparteaza frunzele verzi si cele stricate, apoi se spala varza si se lasa la scurs pe o masa. Dupa aceea se taie cat mai subtire si se pune intr-un vas in care se amesteca cu sare (1/2 kg de sare grunjoasa la 25 kg varza) si se freaca bine. Nu se pune prea multa sare deoarece varza ar iesi mai mult sarata decat acra.
Ca mirodenii se adauga morcovi dati prin razatoarea cu gauri mari, foi de dafin, piper boabe si, dupa gust, chimen. Se aseaza varza in butoi treptat si se bate pentru a se indesa.
Se acopera cu o panza peste care se pune o scandura, iar deasupra acesteia o greutate ca sa preseze varza in zeama lasata de ea.
Intre timp, trebuie inlaturata regulat spuma care se formeaza deasupra. De fiecare data cand se scoate varza pentru consum, panza se spala si se clateste in apa rece. Se spala, de asemenea, scandura si greutatea, iar gura butoiului se sterge pe marginile interioare indepartandu-se inceputul de mucegai.
Ca mirodenii se adauga morcovi dati prin razatoarea cu gauri mari, foi de dafin, piper boabe si, dupa gust, chimen. Se aseaza varza in butoi treptat si se bate pentru a se indesa.
Se acopera cu o panza peste care se pune o scandura, iar deasupra acesteia o greutate ca sa preseze varza in zeama lasata de ea.
Intre timp, trebuie inlaturata regulat spuma care se formeaza deasupra. De fiecare data cand se scoate varza pentru consum, panza se spala si se clateste in apa rece. Se spala, de asemenea, scandura si greutatea, iar gura butoiului se sterge pe marginile interioare indepartandu-se inceputul de mucegai.
Tag-uri: varza tocata, varza murata, capatani |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :