Statistics:
Visits: 1,740 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea verzei
Q: | Intreaba despre Pastrarea verzei |
Orice soi de varza: alba, rosie, creata (chel) sau de Bruxelles poate fi pastrata in stare proaspata timp de 3—4 luni.
Pentru ca sa reziste cat mai mult, varza trebuie scoasa din pamant cu radacina cu tot, toamna cat mai tarziu, chiar dupa ce cade bruma.
Se recomanda ca atunci cand incepe bruma, zapada sau gerurile usoare, varza sa se acopere cu foi de varza de la verzele recoltate folositeiIntre timp. Dupa ce s-a scos varza din pamant nu se scutura de tot pamantul si imediat radacinile se invelesc in hartie groasa (de saci de hartie), se leaga cate doua si se atarna cu radacinile in sus intr-o pivnita uscata si racoroasa.
Pentru ca sa reziste cat mai mult, varza trebuie scoasa din pamant cu radacina cu tot, toamna cat mai tarziu, chiar dupa ce cade bruma.
Se recomanda ca atunci cand incepe bruma, zapada sau gerurile usoare, varza sa se acopere cu foi de varza de la verzele recoltate folositeiIntre timp. Dupa ce s-a scos varza din pamant nu se scutura de tot pamantul si imediat radacinile se invelesc in hartie groasa (de saci de hartie), se leaga cate doua si se atarna cu radacinile in sus intr-o pivnita uscata si racoroasa.
Tag-uri: varza, pivnita, pastrarea verzei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :