Statistics:
Visits: 969 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu portocale
Q: | Intreaba despre Orez cu portocale |
Ingrediente
200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare.
Mod de preparare
Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire ca tăiţeii şi se pun la fiert cu apă. După 2—3 clocote se scurg de prima apă care este amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi.
Miezul de portocale se desface in felii, se aşază intr-o tavă smălţuită şi unsă cu unt care se introduce in cuptorul bine incins. Se ţin 10 min, după care se sting cu vin, se adaugă cojile de portocală fierte, bine scurse, zahărul caramelizat stins şi coniacul.Se acoperă şi se mai dau intr-un fiert.
antre timp, se prepară pilaful de orez astfel: se alege orezul, se spală, se scurge bine de apă şi se pune cu 100 g de unt la prăjit. Cand orezul s-a incins (fără să fie prăjit) se stinge cu apă clocotită (de trei ori cantitatea de orez).
După ce orezul s-a stins şi a dat in fiert, se introduce in cuptor sau se ţine pe marginea plitei 20—30 min, acoperit cu un capac. Pilaful se serveşte in ceşti sau castronaşe unse cu unt care apoi se răstoarnă pe un platou.
Se garniseşte cu portocale imprejur, iar sosul de la ele se toarnă peste orez.
Se serveÅŸte cald.
200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare.
Mod de preparare
Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire ca tăiţeii şi se pun la fiert cu apă. După 2—3 clocote se scurg de prima apă care este amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi.
Miezul de portocale se desface in felii, se aşază intr-o tavă smălţuită şi unsă cu unt care se introduce in cuptorul bine incins. Se ţin 10 min, după care se sting cu vin, se adaugă cojile de portocală fierte, bine scurse, zahărul caramelizat stins şi coniacul.Se acoperă şi se mai dau intr-un fiert.
antre timp, se prepară pilaful de orez astfel: se alege orezul, se spală, se scurge bine de apă şi se pune cu 100 g de unt la prăjit. Cand orezul s-a incins (fără să fie prăjit) se stinge cu apă clocotită (de trei ori cantitatea de orez).
După ce orezul s-a stins şi a dat in fiert, se introduce in cuptor sau se ţine pe marginea plitei 20—30 min, acoperit cu un capac. Pilaful se serveşte in ceşti sau castronaşe unse cu unt care apoi se răstoarnă pe un platou.
Se garniseşte cu portocale imprejur, iar sosul de la ele se toarnă peste orez.
Se serveÅŸte cald.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :