FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 902
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Orez cu portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Orez cu portocale

 Q:   Intreaba despre Orez cu portocale       
Orez cu portocaleIngrediente

200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare.

Mod de preparare

Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire ca tăiţeii şi se pun la fiert cu apă. După 2—3 clocote se scurg de prima apă care este amară, se pun din nou cu apă şi se lasă să fiarbă pană ce devin moi.

Miezul de portocale se desface in felii, se aşază intr-o tavă smălţuită şi unsă cu unt care se introduce in cuptorul bine incins. Se ţin 10 min, după care se sting cu vin, se adaugă cojile de portocală fierte, bine scurse, zahărul caramelizat stins şi coniacul.Se acoperă şi se mai dau intr-un fiert.

antre timp, se prepară pilaful de orez astfel: se alege orezul, se spală, se scurge bine de apă şi se pune cu 100 g de unt la prăjit. Cand orezul s-a incins (fără să fie prăjit) se stinge cu apă clocotită (de trei ori cantitatea de orez).

După ce orezul s-a stins şi a dat in fiert, se introduce in cuptor sau se ţine pe marginea plitei 20—30 min, acoperit cu un capac. Pilaful se serveşte in ceşti sau castronaşe unse cu unt care apoi se răstoarnă pe un platou.

Se garniseşte cu portocale imprejur, iar sosul de la ele se toarnă peste orez.
Se serveşte cald.


Tag-uri: orez, portocale, vin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :