Statistics:
Visits: 1,154 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sirop de portocale
Q: | Intreaba despre Sirop de portocale |
Ingrediente
1,5 kg zahar, 1 I de apa, 2-3 portocale, 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Se rade coaja de la portocale (numai partea galbena de la suprafata), se pune intr-un castron, se adauga o parte de zahar (500 g) si se freaca bine. Separat, intr-o cratita, se fierbe restul de zahar cu 1 I de apa timp de 15—20 min, dupa care se adauga sare sau zeama de lamaie, zeama de portocale, zaharul frecat cu coaja de portocale si se da intr-un clocot.
Apoi se ia de pe foc si se strecoara prin tifon pus dublu in strecuratoare. Se pune la sticle si se tine la rece. Se bea cu apa minerala sau cu sifon.
1,5 kg zahar, 1 I de apa, 2-3 portocale, 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Se rade coaja de la portocale (numai partea galbena de la suprafata), se pune intr-un castron, se adauga o parte de zahar (500 g) si se freaca bine. Separat, intr-o cratita, se fierbe restul de zahar cu 1 I de apa timp de 15—20 min, dupa care se adauga sare sau zeama de lamaie, zeama de portocale, zaharul frecat cu coaja de portocale si se da intr-un clocot.
Apoi se ia de pe foc si se strecoara prin tifon pus dublu in strecuratoare. Se pune la sticle si se tine la rece. Se bea cu apa minerala sau cu sifon.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :