Statistics:
Visits: 1,347 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coji de portocale confiate
Q: | Intreaba despre Coji de portocale confiate |
Ingrediente
1 kg coji de portocale, 1,4 kg zahar.
Mod de preparare
Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4—6 felii intregi si egale. Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2—3 ori pe zi, dupa care se scurg de apa si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie. Se scurg, se toarna peste ele apa rece, lasandu-le sa stea 2 ore.
Se pun dupa aceea cate 3—4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini. Se aseaza circular intr-o cratita, se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1,5 I apa), se lasa sa dea in 2—3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa astfel pana a doua zi.
Se scurge siropul intr-un alt vas si se lasa sa dea in clocot, adaugandu-se 200 g zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot. Se repeta aceasta operatie de 4 ori.
A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 min, pana ce siropul se leaga ca o dulceata. (La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.) Se pune in borcane pana nu se intareste, se acopera cu celofan si se leaga.
1 kg coji de portocale, 1,4 kg zahar.
Mod de preparare
Pentru confiere, cojile de portocale se scot taiate in 4—6 felii intregi si egale. Se tin 3 zile in apa rece, schimbandu-se apa de 2—3 ori pe zi, dupa care se scurg de apa si se pun la fiert circa 2 ore, pana se inmoaie. Se scurg, se toarna peste ele apa rece, lasandu-le sa stea 2 ore.
Se pun dupa aceea cate 3—4 coji una peste alta si se storc bine cu ambele maini. Se aseaza circular intr-o cratita, se toarna peste ele un sirop subtire (1 kg zahar si 1,5 I apa), se lasa sa dea in 2—3 clocote, dupa care se iau de pe foc si se lasa astfel pana a doua zi.
Se scurge siropul intr-un alt vas si se lasa sa dea in clocot, adaugandu-se 200 g zahar. Se toarna siropul peste cojile de portocale si se lasa sa dea in clocot. Se repeta aceasta operatie de 4 ori.
A patra zi se adauga restul de zahar si se lasa sa fiarba 30 min, pana ce siropul se leaga ca o dulceata. (La ultima fierbere se poate adauga 1 lingura de zeama de lamaie.) Se pune in borcane pana nu se intareste, se acopera cu celofan si se leaga.
Tag-uri: cogi de portocale, coji, portocale |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :