Statistics:
Visits: 1,207 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema aparel cu cacao si cu pralina de nuci sau de alune
Q: | Intreaba despre Crema aparel cu cacao si cu pralina de nuci sau de alune |
Se prepara crema de cacao (v. reteta "Crema aparel cu cacao") la care, la urma, se adauga 200 g miez de nuca pralinat sau alune si rom, dupa gust.
Nucile pralinate se prepara astfel:
se pun 100 g zahar la topit intr-o craticioara, amestecandu-se pana ce acesta se topeste (fara sa se arda) si imediat se introduc 200 g miez de nuca, bine uscat si taiat marunt, dupa care se mai amesteca impreuna 2—3 min.
Se ia nuca de pe foc si se rastoarna pe o tava unsa cu putin unt. Dupa ce s-a racit se sfarama cu sucitorul. Aceasta crema se foloseste la tortul de nuci sau la cel de mereng.
Nucile pralinate se prepara astfel:
se pun 100 g zahar la topit intr-o craticioara, amestecandu-se pana ce acesta se topeste (fara sa se arda) si imediat se introduc 200 g miez de nuca, bine uscat si taiat marunt, dupa care se mai amesteca impreuna 2—3 min.
Se ia nuca de pe foc si se rastoarna pe o tava unsa cu putin unt. Dupa ce s-a racit se sfarama cu sucitorul. Aceasta crema se foloseste la tortul de nuci sau la cel de mereng.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :