Statistics:
Visits: 1,346 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Alivanca moldoveneasca
Q: | Intreaba despre Alivanca moldoveneasca |
Ingrediente:
Mălai 225 g, lapte S00 ml, smantană 300 g, unt 100 g, zahar 125 g, branză de vaci 200 g, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Mălaiul se opăreşte cu lapte fiert. Branza de vaci se freacă cu 50 g zahăr şi ouăle, pană ce se obţine o pastă omogenă. Se amestecă cu mălaiul opărit, se adaugă 100 g smantană, 80 g unt, sare şi praf de copt. Se unge o tavă cu restul untului, se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace în cuptor, la început la un foc iute şi se continuă coacerea ia un foc potrivit. Cand alivanca este gata, se scoate din cuptor, se porţionează şi se serveşte cu smantană amestecată cu restul de zahăr şi zahăr vanilat.
Mălai 225 g, lapte S00 ml, smantană 300 g, unt 100 g, zahar 125 g, branză de vaci 200 g, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Mălaiul se opăreşte cu lapte fiert. Branza de vaci se freacă cu 50 g zahăr şi ouăle, pană ce se obţine o pastă omogenă. Se amestecă cu mălaiul opărit, se adaugă 100 g smantană, 80 g unt, sare şi praf de copt. Se unge o tavă cu restul untului, se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace în cuptor, la început la un foc iute şi se continuă coacerea ia un foc potrivit. Cand alivanca este gata, se scoate din cuptor, se porţionează şi se serveşte cu smantană amestecată cu restul de zahăr şi zahăr vanilat.
Tag-uri: dulciuri, unt, branza, zahar vanilat |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :