FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,056
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coliva moldoveneasca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coliva moldoveneasca

 Q:   Intreaba despre Coliva moldoveneasca       
Coliva moldoveneascaIngredite:

Grau boabe 1 kg, zahăr 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nucă 500 g, coniac 50 ml, zahăr vanilat 1 plic, coajă de lămaie rasă 40 g, bomboane (drajeuri) 200 g, zahăr pudră 100 g, sare.

Mod de preparare:

Graul se înmoaie în apă, se bate într-o piuă de lemn, se lasă să se usuce şi se separă graul de pleavă. Se pune graul la fiert în apă cu puţină sare la un foc potrivit, avand grijă ca între plită şi oală să se pună un strat de nisip spre a se evita afumarea graului. In timpul fierberii se amestecă graul ca să nu se prindă de fund. După ce graul a fiert, se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul, mierea topită, nucile măcinate, coniacul, pesmetul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămaie. Se aranjează graul pe o tavă, se cerne pe deasupra zahărul pudră şi se ornează cu bomboane colorate.


Tag-uri: grau, bomboane, pesmet, coliva



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :