Statistics:
Visits: 1,056 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coliva moldoveneasca
Q: | Intreaba despre Coliva moldoveneasca |
Ingredite:
Grau boabe 1 kg, zahăr 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nucă 500 g, coniac 50 ml, zahăr vanilat 1 plic, coajă de lămaie rasă 40 g, bomboane (drajeuri) 200 g, zahăr pudră 100 g, sare.
Mod de preparare:
Graul se înmoaie în apă, se bate într-o piuă de lemn, se lasă să se usuce şi se separă graul de pleavă. Se pune graul la fiert în apă cu puţină sare la un foc potrivit, avand grijă ca între plită şi oală să se pună un strat de nisip spre a se evita afumarea graului. In timpul fierberii se amestecă graul ca să nu se prindă de fund. După ce graul a fiert, se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul, mierea topită, nucile măcinate, coniacul, pesmetul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămaie. Se aranjează graul pe o tavă, se cerne pe deasupra zahărul pudră şi se ornează cu bomboane colorate.
Grau boabe 1 kg, zahăr 250 g, miere 150 g, pesmet alb 100 g, miez de nucă 500 g, coniac 50 ml, zahăr vanilat 1 plic, coajă de lămaie rasă 40 g, bomboane (drajeuri) 200 g, zahăr pudră 100 g, sare.
Mod de preparare:
Graul se înmoaie în apă, se bate într-o piuă de lemn, se lasă să se usuce şi se separă graul de pleavă. Se pune graul la fiert în apă cu puţină sare la un foc potrivit, avand grijă ca între plită şi oală să se pună un strat de nisip spre a se evita afumarea graului. In timpul fierberii se amestecă graul ca să nu se prindă de fund. După ce graul a fiert, se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul, mierea topită, nucile măcinate, coniacul, pesmetul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămaie. Se aranjează graul pe o tavă, se cerne pe deasupra zahărul pudră şi se ornează cu bomboane colorate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :