FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,310
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu nuci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Invartita moldoveneasca cu nuci

 Q:   Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu nuci       
Invartita moldoveneasca cu nuciIngrediente:

Făină 600 g, drojdie de bere 30 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr 150 g, ouă 2 buc, sare. Umplutura: miez de nucă 250 g, zahăr tos 150 g, unt 100 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă de lămaie rasă 20 g, zahăr vanilat 1 plic.

Mod de preparare:

Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, zahăr, 1 ou şi jumătate şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie, care se stropeşte cu unt topit, se presară nucile tăiate cu cuţitul şi zahărul tos. Se rulează coca, făcandu-se un sul care se aşează în formă de melc (într-o tavă rotundă). Cu jumătatea de ou rămasă se unge învartita, se dă tava la cuptor şi se coace la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc moale. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se însiropează cu sirop preparat din 300 ml apă, 200 g zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat.


Tag-uri: zahar vanilat, coca, aluat, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :