Statistics:
Visits: 2,310 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Invartita moldoveneasca cu nuci
Q: | Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu nuci |
Ingrediente:
Făină 600 g, drojdie de bere 30 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr 150 g, ouă 2 buc, sare. Umplutura: miez de nucă 250 g, zahăr tos 150 g, unt 100 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă de lămaie rasă 20 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, zahăr, 1 ou şi jumătate şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie, care se stropeşte cu unt topit, se presară nucile tăiate cu cuţitul şi zahărul tos. Se rulează coca, făcandu-se un sul care se aşează în formă de melc (într-o tavă rotundă). Cu jumătatea de ou rămasă se unge învartita, se dă tava la cuptor şi se coace la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc moale. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se însiropează cu sirop preparat din 300 ml apă, 200 g zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat.
Făină 600 g, drojdie de bere 30 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr 150 g, ouă 2 buc, sare. Umplutura: miez de nucă 250 g, zahăr tos 150 g, unt 100 g. Siropul: zahăr tos 200 g, coajă de lămaie rasă 20 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, zahăr, 1 ou şi jumătate şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie, care se stropeşte cu unt topit, se presară nucile tăiate cu cuţitul şi zahărul tos. Se rulează coca, făcandu-se un sul care se aşează în formă de melc (într-o tavă rotundă). Cu jumătatea de ou rămasă se unge învartita, se dă tava la cuptor şi se coace la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc moale. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se însiropează cu sirop preparat din 300 ml apă, 200 g zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat.
Tag-uri: zahar vanilat, coca, aluat, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :