Statistics:
Visits: 747 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa cu rasol de vaca
Q: | Intreaba despre Supa cu rasol de vaca |
Ingrediente
Pentru 6 persoane: 1 kg carne de vacă, un os cu măduvă, 100 g morcovi, 60 g ceapă, 500 g cartofi, 1 ţelină mică, 1 bucată de varză dulce, 50 g rădăcină de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel verde, 10 boabe de piper, sare
Mod de preparare
Se intrebuinţează carne de la coadă sau de la pipet. Osul, cu sită sau cu măduvă, se taie cu fierăstrăul sau se sparge cu satarul, se spală in apă rece impreună cu carnea, apoi se pun antr-o oală care se umple cu 3 l de apă rece şi se dau la fiert. Când apa incepe să fiarbă, se ia spuma la o parte până ce nu mai apare. Se adaugă o parte din sare, se amestecă prin¬tre oase cu o lingură de lemn ca să iasă restul de spumă, care se dă la o parte, după care se şterg marginile oalei cu un şervet umezit, pentru a inlătura negreala de la spumă.
Se lasă să fiarbă la foc potrivit cu capacul puţin dat la o parte, timp de 3-4 ore. Intre timp, se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la varf. Varza se opăreşte separat, dandu-se intr-un clocot ca să iasă amăreala şi se adaugă in momentul in care carnea este aproape fiartă. Se adaugă câteva boabe de piper, se potriveşte de sare şi se fierbe in continuare până este gata.
In principiu, oasele se fierb 3-4 ore, carnea de vacă 2-3 ore, legumele 1 oră, iar varza circa 30 min. Deci, dacă carnea s-a fiert, se scoate şi se pune in alt vas cu apă rece puţin sărată, iar oasele se lasă să fiarbă an continuare impreună cu legumele, atat cât mai este nevoie.După ce totul a fiert, se scot oasele, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă 10 min să se limpezească. Apoi se strecoară supa printr-un tifon pus in două sau printr-un şervet şi se ţine la cald până la servire.
Supa se serveşte foarte fierbinte, de preferinţă cu: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez etc.Carnea se taie in felii subţiri de-a curmezişul fibrelor şi se ţine până la servire impreună cu zarzavatul (legumele) tăiat in cubuleţe, intr-o crăticioară cu puţină supă caldă.
Se serveşte foarte fierbinte, cu legume şi cu cartofi fierţi intre timp separat peste care se toarnă puţină supă grasă deasupra şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se mai poate servi alături hrean ras cu oţet sau cu muştar, sau cu sos de roşii. Acest fel de mancare este foarte consistent, dacă se mai completează cu o budincă la urmă, rezultând astfel un meniu complet.
Pentru 6 persoane: 1 kg carne de vacă, un os cu măduvă, 100 g morcovi, 60 g ceapă, 500 g cartofi, 1 ţelină mică, 1 bucată de varză dulce, 50 g rădăcină de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel verde, 10 boabe de piper, sare
Mod de preparare
Se intrebuinţează carne de la coadă sau de la pipet. Osul, cu sită sau cu măduvă, se taie cu fierăstrăul sau se sparge cu satarul, se spală in apă rece impreună cu carnea, apoi se pun antr-o oală care se umple cu 3 l de apă rece şi se dau la fiert. Când apa incepe să fiarbă, se ia spuma la o parte până ce nu mai apare. Se adaugă o parte din sare, se amestecă prin¬tre oase cu o lingură de lemn ca să iasă restul de spumă, care se dă la o parte, după care se şterg marginile oalei cu un şervet umezit, pentru a inlătura negreala de la spumă.
Se lasă să fiarbă la foc potrivit cu capacul puţin dat la o parte, timp de 3-4 ore. Intre timp, se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la varf. Varza se opăreşte separat, dandu-se intr-un clocot ca să iasă amăreala şi se adaugă in momentul in care carnea este aproape fiartă. Se adaugă câteva boabe de piper, se potriveşte de sare şi se fierbe in continuare până este gata.
In principiu, oasele se fierb 3-4 ore, carnea de vacă 2-3 ore, legumele 1 oră, iar varza circa 30 min. Deci, dacă carnea s-a fiert, se scoate şi se pune in alt vas cu apă rece puţin sărată, iar oasele se lasă să fiarbă an continuare impreună cu legumele, atat cât mai este nevoie.După ce totul a fiert, se scot oasele, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă 10 min să se limpezească. Apoi se strecoară supa printr-un tifon pus in două sau printr-un şervet şi se ţine la cald până la servire.
Supa se serveşte foarte fierbinte, de preferinţă cu: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez etc.Carnea se taie in felii subţiri de-a curmezişul fibrelor şi se ţine până la servire impreună cu zarzavatul (legumele) tăiat in cubuleţe, intr-o crăticioară cu puţină supă caldă.
Se serveşte foarte fierbinte, cu legume şi cu cartofi fierţi intre timp separat peste care se toarnă puţină supă grasă deasupra şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se mai poate servi alături hrean ras cu oţet sau cu muştar, sau cu sos de roşii. Acest fel de mancare este foarte consistent, dacă se mai completează cu o budincă la urmă, rezultând astfel un meniu complet.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :