FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 745
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa cu rasol de vaca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa cu rasol de vaca

 Q:   Intreaba despre Supa cu rasol de vaca       
Supa cu rasol de vaca Ingrediente

Pentru 6 persoane: 1 kg carne de vacă, un os cu măduvă, 100 g morcovi, 60 g ceapă, 500 g cartofi, 1 ţelină mică, 1 bucată de varză dulce, 50 g rădăcină de pătrunjel, 1 legătură de pătrunjel verde, 10 boabe de piper, sare

Mod de preparare

Se intrebuinÅ£ează carne de la coadă sau de la pipet. Osul, cu sită sau cu măduvă, se taie cu fierăstrăul sau se sparge cu satarul, se spală in apă rece impreună cu carnea, apoi se pun antr-o oală care se umple cu 3 l de apă rece ÅŸi se dau la fiert. Când apa incepe să fiarbă, se ia spuma la o parte până ce nu mai apare. Se adaugă o parte din sare, se amestecă prin¬tre oase cu o lingură de lemn ca să iasÄ ƒ restul de spumă, care se dă la o parte, după care se ÅŸterg marginile oalei cu un ÅŸervet umezit, pentru a inlătura negreala de la spumă.

Se lasă să fiarbă la foc potrivit cu capacul puţin dat la o parte, timp de 3-4 ore. Intre timp, se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate la varf. Varza se opăreşte separat, dandu-se intr-un clocot ca să iasă amăreala şi se adaugă in momentul in care carnea este aproape fiartă. Se adaugă câteva boabe de piper, se potriveşte de sare şi se fierbe in continuare până este gata.

In principiu, oasele se fierb 3-4 ore, carnea de vacă 2-3 ore, legumele 1 oră, iar varza circa 30 min. Deci, dacă carnea s-a fiert, se scoate şi se pune in alt vas cu apă rece puţin sărată, iar oasele se lasă să fiarbă an continuare impreună cu legumele, atat cât mai este nevoie.După ce totul a fiert, se scot oasele, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă 10 min să se limpezească. Apoi se strecoară supa printr-un tifon pus in două sau printr-un şervet şi se ţine la cald până la servire.

Supa se serveşte foarte fierbinte, de preferinţă cu: tăiţei de casă, găluşte de gris, orez etc.Carnea se taie in felii subţiri de-a curmezişul fibrelor şi se ţine până la servire impreună cu zarzavatul (legumele) tăiat in cubuleţe, intr-o crăticioară cu puţină supă caldă.

Se serveşte foarte fierbinte, cu legume şi cu cartofi fierţi intre timp separat peste care se toarnă puţină supă grasă deasupra şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Se mai poate servi alături hrean ras cu oţet sau cu muştar, sau cu sos de roşii. Acest fel de mancare este foarte consistent, dacă se mai completează cu o budincă la urmă, rezultând astfel un meniu complet.


Tag-uri: supa, vaca, carne, os



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :