FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,064
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coji de portocale zaharisite

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coji de portocale zaharisite

 Q:   Intreaba despre Coji de portocale zaharisite       
Coji de portocale zaharisiteIngrediente

1/2 kg coji de portocale, 1 kg zahar, 1 1 apa.

Mod de preparare

Cojile de portocale (lamai) zaharisite se pot prepara din cojile ramase dupa ce s-au consumat portocalele (lamaile) sau in lipsa; procedand in felul urmator:
se spala portocalele, se curata de coaja taindu-le in sferturi, dupa care se inlatura usor cu un cutit partea alba din interior.

Cojile astfel curatate se aseaza intr-un vas cu apa pe foc sa fiarba pana ce, incercate cu o furculita sa le patrunda usor. Se scot, se spala in mai multe ape reci si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Intre timp se leaga zaharul cu apa pana ce se obtine un sirop subtire. Se introduc cojile si se lasa vasul pe foc sa fiarba circa 15—20 minute. A doua zi se scot cojile si se aseaza siropul la fiert.

Dupa ce s-a mai legat se pun cojile si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se mai repeta aceasta operatie doua zile legand intai siropul adaugind cojile, pentru ca numai procedand in acest fel cojile pot fi patrunse bine de sirop.

Se scot apoi se scurg pe o sita si se aseaza la uscat. In timp ce se usuca se trec prin zahar tos.


Tag-uri: portocale, coji, zahar tos



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :