Statistics:
Visits: 1,143 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Coji de portocale zaharisite
Q: | Intreaba despre Coji de portocale zaharisite |
Ingrediente
1/2 kg coji de portocale, 1 kg zahar, 1 1 apa.
Mod de preparare
Cojile de portocale (lamai) zaharisite se pot prepara din cojile ramase dupa ce s-au consumat portocalele (lamaile) sau in lipsa; procedand in felul urmator:
se spala portocalele, se curata de coaja taindu-le in sferturi, dupa care se inlatura usor cu un cutit partea alba din interior.
Cojile astfel curatate se aseaza intr-un vas cu apa pe foc sa fiarba pana ce, incercate cu o furculita sa le patrunda usor. Se scot, se spala in mai multe ape reci si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Intre timp se leaga zaharul cu apa pana ce se obtine un sirop subtire. Se introduc cojile si se lasa vasul pe foc sa fiarba circa 15—20 minute. A doua zi se scot cojile si se aseaza siropul la fiert.
Dupa ce s-a mai legat se pun cojile si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se mai repeta aceasta operatie doua zile legand intai siropul adaugind cojile, pentru ca numai procedand in acest fel cojile pot fi patrunse bine de sirop.
Se scot apoi se scurg pe o sita si se aseaza la uscat. In timp ce se usuca se trec prin zahar tos.
1/2 kg coji de portocale, 1 kg zahar, 1 1 apa.
Mod de preparare
Cojile de portocale (lamai) zaharisite se pot prepara din cojile ramase dupa ce s-au consumat portocalele (lamaile) sau in lipsa; procedand in felul urmator:
se spala portocalele, se curata de coaja taindu-le in sferturi, dupa care se inlatura usor cu un cutit partea alba din interior.
Cojile astfel curatate se aseaza intr-un vas cu apa pe foc sa fiarba pana ce, incercate cu o furculita sa le patrunda usor. Se scot, se spala in mai multe ape reci si se aseaza pe o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Intre timp se leaga zaharul cu apa pana ce se obtine un sirop subtire. Se introduc cojile si se lasa vasul pe foc sa fiarba circa 15—20 minute. A doua zi se scot cojile si se aseaza siropul la fiert.
Dupa ce s-a mai legat se pun cojile si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se mai repeta aceasta operatie doua zile legand intai siropul adaugind cojile, pentru ca numai procedand in acest fel cojile pot fi patrunse bine de sirop.
Se scot apoi se scurg pe o sita si se aseaza la uscat. In timp ce se usuca se trec prin zahar tos.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :