FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,008
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata din coji de portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata din coji de portocale

 Q:   Intreaba despre Dulceata din coji de portocale       
Dulceata din coji de portocale Ingrediente

0,600-1 kg coji de portocale, 1,5 kg zahar, 300 g glucoza sau 1 lamaie sau 1 g sare de lamaie.

Mod de preparare

Cojile de portocale, desfacute cu atentie si uniform, se tin 48 de ore in apa rece, schimband apa in fiecare zi ca sa iasa amareala. A treia zi se pun la fiert cu apa pana se patrund bine, dupa care se inlatura apa in care au fiert si se pun intr-un vas cu apa rece care se schimba de mai multe ori, pentru a se indeparta restul de amareala.

Se scurg apoi bine de apa si se aseaza intr-o cratita emailata.
Separat, din 0,5 kg zahar si 1,5 I apa se pregateste un sirop de concentratie slaba, care se toarna peste cojile de portocale, acoperindu-le. Operatia de confiere se repeta de 4—5 ori.

Cojile de portocale se scot din sirop pe o sit a, iar siropul, la care se adauga inca 300 g din zaharul prevazut, se pune la fiert si dupa ce incepe sa fiarba se introduc cojile, se lasa sa fiarba 10—12 min, dupa care se ia de pe foc.
Confierea dureaza 4 zile, timp in care se repeta fierberea siropului cu adaos de zahar — cate 300 g, pana se adauga tot zaharul prevazut.

In cea de a cincea zi se face ultima fierbere la care se adauga si zeama de lamaie si se fierbe, impreuna cu cojile, pana se face siropul legat ca pentru dulceata.
Se foloseste ca garnitura la preparate de checuri si pentru ornat torturi sau se serveste ca dulceata.

Se pastreaza in borcane acoperite cu celofan udat cu apa si apoi legate ermetic cu sfoara uda. Se tine in camere reci si uscate.


Tag-uri: dulceata, portocale, coji de portocale



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :