Statistics:
Visits: 1,063 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata din coji de portocale
Q: | Intreaba despre Dulceata din coji de portocale |
Ingrediente
0,600-1 kg coji de portocale, 1,5 kg zahar, 300 g glucoza sau 1 lamaie sau 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Cojile de portocale, desfacute cu atentie si uniform, se tin 48 de ore in apa rece, schimband apa in fiecare zi ca sa iasa amareala. A treia zi se pun la fiert cu apa pana se patrund bine, dupa care se inlatura apa in care au fiert si se pun intr-un vas cu apa rece care se schimba de mai multe ori, pentru a se indeparta restul de amareala.
Se scurg apoi bine de apa si se aseaza intr-o cratita emailata.
Separat, din 0,5 kg zahar si 1,5 I apa se pregateste un sirop de concentratie slaba, care se toarna peste cojile de portocale, acoperindu-le. Operatia de confiere se repeta de 4—5 ori.
Cojile de portocale se scot din sirop pe o sit a, iar siropul, la care se adauga inca 300 g din zaharul prevazut, se pune la fiert si dupa ce incepe sa fiarba se introduc cojile, se lasa sa fiarba 10—12 min, dupa care se ia de pe foc.
Confierea dureaza 4 zile, timp in care se repeta fierberea siropului cu adaos de zahar — cate 300 g, pana se adauga tot zaharul prevazut.
In cea de a cincea zi se face ultima fierbere la care se adauga si zeama de lamaie si se fierbe, impreuna cu cojile, pana se face siropul legat ca pentru dulceata.
Se foloseste ca garnitura la preparate de checuri si pentru ornat torturi sau se serveste ca dulceata.
Se pastreaza in borcane acoperite cu celofan udat cu apa si apoi legate ermetic cu sfoara uda. Se tine in camere reci si uscate.
0,600-1 kg coji de portocale, 1,5 kg zahar, 300 g glucoza sau 1 lamaie sau 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Cojile de portocale, desfacute cu atentie si uniform, se tin 48 de ore in apa rece, schimband apa in fiecare zi ca sa iasa amareala. A treia zi se pun la fiert cu apa pana se patrund bine, dupa care se inlatura apa in care au fiert si se pun intr-un vas cu apa rece care se schimba de mai multe ori, pentru a se indeparta restul de amareala.
Se scurg apoi bine de apa si se aseaza intr-o cratita emailata.
Separat, din 0,5 kg zahar si 1,5 I apa se pregateste un sirop de concentratie slaba, care se toarna peste cojile de portocale, acoperindu-le. Operatia de confiere se repeta de 4—5 ori.
Cojile de portocale se scot din sirop pe o sit a, iar siropul, la care se adauga inca 300 g din zaharul prevazut, se pune la fiert si dupa ce incepe sa fiarba se introduc cojile, se lasa sa fiarba 10—12 min, dupa care se ia de pe foc.
Confierea dureaza 4 zile, timp in care se repeta fierberea siropului cu adaos de zahar — cate 300 g, pana se adauga tot zaharul prevazut.
In cea de a cincea zi se face ultima fierbere la care se adauga si zeama de lamaie si se fierbe, impreuna cu cojile, pana se face siropul legat ca pentru dulceata.
Se foloseste ca garnitura la preparate de checuri si pentru ornat torturi sau se serveste ca dulceata.
Se pastreaza in borcane acoperite cu celofan udat cu apa si apoi legate ermetic cu sfoara uda. Se tine in camere reci si uscate.
Tag-uri: dulceata, portocale, coji de portocale |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :