Statistics:
Visits: 1,250 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de portocale
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de portocale |
Ingrediente
3 portocale mari cu coaja groasa, 1,250 kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie, 1/2 baton vanilie (dupa dorinta).
Mod de preparare
Se aleg portocale mari cu coaja groasa, se rad usor pe partea galbena a cojii, dar nu de tot, in asa fel incat sa nu se inlature decat stratul lucios. Se inteapa portocalele cu un ac mai gros, de 2—3 ori si se aseaza intr-un vas cu apa rece, unde se lasa 3—4 ore.
Se scot, se scurg de apa si se introduc in alt vals cu apa clocotita, unde trebuie sa fiarba 25—30 minute. Se schimba apa si cand aceasta clocoteste, se introduc din nou portocalele. Dupa cateva clocote se incearca cu o furculita, si daca patrunde usor in coaja portocalei, se trage vasul de pe foc.
Se scot portocalele, se lasa sa se scurga de ap a si dupa ce s-au racit, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in trei felii si acestea in bucati potrivite ca marime, inlaturand varfurile miezului cu un cutit la fel si samburii.
Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii si cand este bine dizolvat, se trage vasul la un foc tare ca sa se lege repede siropul. Se incearca siropul, se trage vasul de pe foc si cand clocotele au incetat, se adauga portocalele.
Se lasa 15—20 minute cand portocalele s-au muiat bine in sirop, apoi se aseaza la un foc tare pana ce se leaga dulceata, ridicand spuma si adaugand zeama de lamaie. In continuare se procedeaza ca si la celelalte dulceturi.
3 portocale mari cu coaja groasa, 1,250 kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie, 1/2 baton vanilie (dupa dorinta).
Mod de preparare
Se aleg portocale mari cu coaja groasa, se rad usor pe partea galbena a cojii, dar nu de tot, in asa fel incat sa nu se inlature decat stratul lucios. Se inteapa portocalele cu un ac mai gros, de 2—3 ori si se aseaza intr-un vas cu apa rece, unde se lasa 3—4 ore.
Se scot, se scurg de apa si se introduc in alt vals cu apa clocotita, unde trebuie sa fiarba 25—30 minute. Se schimba apa si cand aceasta clocoteste, se introduc din nou portocalele. Dupa cateva clocote se incearca cu o furculita, si daca patrunde usor in coaja portocalei, se trage vasul de pe foc.
Se scot portocalele, se lasa sa se scurga de ap a si dupa ce s-au racit, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in trei felii si acestea in bucati potrivite ca marime, inlaturand varfurile miezului cu un cutit la fel si samburii.
Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii si cand este bine dizolvat, se trage vasul la un foc tare ca sa se lege repede siropul. Se incearca siropul, se trage vasul de pe foc si cand clocotele au incetat, se adauga portocalele.
Se lasa 15—20 minute cand portocalele s-au muiat bine in sirop, apoi se aseaza la un foc tare pana ce se leaga dulceata, ridicand spuma si adaugand zeama de lamaie. In continuare se procedeaza ca si la celelalte dulceturi.
Tag-uri: portocale, dulceata, dulceata de portocale |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :