Statistics:
Visits: 972 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de portocale
Q: | Intreaba despre Serbet de portocale |
Ingrediente
2 portocale de marime potrivita, 2 pahare apa, 1,250 kg zahar.
Mod de preparare
Se taie portocalele in bucati cu coaja cu tot, se toarna deasupra doua pahare cu apa clocotita si se acopera vasul lasand sa se raceasca. Se strecoara apoi lichidul printr-un tifon, apasand usor portocalele ca sa iasa toata zeama din ele.
Cand s-a limpezit se trece din nou printr-un tifon dublu. Se introduce zaharul in vas si pe deasupra se toarna zeama limpezita. Se amesteca bine, se aseaza vasul pe marginea masinii, iar cand zaharul este complet dizolvat se trage la un foc iute.
Cand siropul este bine legat, se da vasul jos sa se raceasca. Daca este inca caldut, se incepe frecatul, adaugand treptat zeama de la o portocala, trecuta printr-un tifon dublu si putina coaja rasa.
Dupa explicatii se mai pot prepara serbeturi si din alte fructe : capsuni, coacaze, flori de salcam etc.
2 portocale de marime potrivita, 2 pahare apa, 1,250 kg zahar.
Mod de preparare
Se taie portocalele in bucati cu coaja cu tot, se toarna deasupra doua pahare cu apa clocotita si se acopera vasul lasand sa se raceasca. Se strecoara apoi lichidul printr-un tifon, apasand usor portocalele ca sa iasa toata zeama din ele.
Cand s-a limpezit se trece din nou printr-un tifon dublu. Se introduce zaharul in vas si pe deasupra se toarna zeama limpezita. Se amesteca bine, se aseaza vasul pe marginea masinii, iar cand zaharul este complet dizolvat se trage la un foc iute.
Cand siropul este bine legat, se da vasul jos sa se raceasca. Daca este inca caldut, se incepe frecatul, adaugand treptat zeama de la o portocala, trecuta printr-un tifon dublu si putina coaja rasa.
Dupa explicatii se mai pot prepara serbeturi si din alte fructe : capsuni, coacaze, flori de salcam etc.
Tag-uri: portocale, serbet, serbet de portocale |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :