FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 979
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Serbet de portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Serbet de portocale

 Q:   Intreaba despre Serbet de portocale       
Serbet de portocaleIngrediente

2 portocale de marime potrivita, 2 pahare apa, 1,250 kg zahar.

Mod de preparare

Se taie portocalele in bucati cu coaja cu tot, se toarna deasupra doua pahare cu apa clocotita si se acopera vasul lasand sa se raceasca. Se strecoara apoi lichidul printr-un tifon, apasand usor portocalele ca sa iasa toata zeama din ele.

Cand s-a limpezit se trece din nou printr-un tifon dublu. Se introduce zaharul in vas si pe deasupra se toarna zeama limpezita. Se amesteca bine, se aseaza vasul pe marginea masinii, iar cand zaharul este complet dizolvat se trage la un foc iute.

Cand siropul este bine legat, se da vasul jos sa se raceasca. Daca este inca caldut, se incepe frecatul, adaugand treptat zeama de la o portocala, trecuta printr-un tifon dublu si putina coaja rasa.

Dupa explicatii se mai pot prepara serbeturi si din alte fructe : capsuni, coacaze, flori de salcam etc.


Tag-uri: portocale, serbet, serbet de portocale



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :