Statistics:
Visits: 842 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere
Q: | Intreaba despre Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere |
Ingrediente
400 g carne, 60-100 g orez, 100 g ceapă, mărar cat mai mult (2-3 legături), foi de care avem la îndemană, 60 g untură, sare, piper, smantană sau iaurt.
Pentru sos: 50 g untură, 1 lingură de făină, 1 ceapă, 1 I borş.
Mod de preparare
Carnea se trece împreună cu ceapa călită prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare şi mărarul tăiat mărunt. Foile se opăresc în apă cu sare, puţin acrită cu borş sau oţet; foile nu trebuie să fie prea opărite, deoarece se pot rupe.
După ce foile se zvantă, se taie codiţele şi se fac sărmăluţe, care se aşează într-un vas în care s-a aşternut la fund un strat d e foi din cele mai groase. Vasul cu sarmale se umple cu un sos preparat cu ceapă călită care, cand începe să se rumenească, se stinge cu borş şi se potriveşte de acru şi de sare.
Sarmalele se fierb pe plită încet, cam 1—2 ore, şi între timp se adaugă, dacă este nevoie, apă şi se mişcă din cand în cand vasul, să nu se prindă pe fund. Spre sfarşit, se adaugă mărarul tăiat mărunt.
Se servesc cu sosul lor şi cu smantană sau iaurt bătut cu un gălbenuş.
De reţinut. Foile de spanac, ştevie, lobodă, sfeclă, hrean, sunt mai fragede decat cele de viţă de vie şi de aceea se opăresc mai cu atenţie. Se pun la opărit cate puţine, în apă acrită sau în borş, se scot repede şi se resfiră pe platouri sau pe tocător, altfel se rup.
400 g carne, 60-100 g orez, 100 g ceapă, mărar cat mai mult (2-3 legături), foi de care avem la îndemană, 60 g untură, sare, piper, smantană sau iaurt.
Pentru sos: 50 g untură, 1 lingură de făină, 1 ceapă, 1 I borş.
Mod de preparare
Carnea se trece împreună cu ceapa călită prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare şi mărarul tăiat mărunt. Foile se opăresc în apă cu sare, puţin acrită cu borş sau oţet; foile nu trebuie să fie prea opărite, deoarece se pot rupe.
După ce foile se zvantă, se taie codiţele şi se fac sărmăluţe, care se aşează într-un vas în care s-a aşternut la fund un strat d e foi din cele mai groase. Vasul cu sarmale se umple cu un sos preparat cu ceapă călită care, cand începe să se rumenească, se stinge cu borş şi se potriveşte de acru şi de sare.
Sarmalele se fierb pe plită încet, cam 1—2 ore, şi între timp se adaugă, dacă este nevoie, apă şi se mişcă din cand în cand vasul, să nu se prindă pe fund. Spre sfarşit, se adaugă mărarul tăiat mărunt.
Se servesc cu sosul lor şi cu smantană sau iaurt bătut cu un gălbenuş.
De reţinut. Foile de spanac, ştevie, lobodă, sfeclă, hrean, sunt mai fragede decat cele de viţă de vie şi de aceea se opăresc mai cu atenţie. Se pun la opărit cate puţine, în apă acrită sau în borş, se scot repede şi se resfiră pe platouri sau pe tocător, altfel se rup.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :