FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 789
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere

 Q:   Intreaba despre Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere       
Sarmalute in foi de spanac, de vita sau de tei tinere Ingrediente

400 g carne, 60-100 g orez, 100 g ceapă, mărar cat mai mult (2-3 legături), foi de care avem la îndemană, 60 g untură, sare, piper, smantană sau iaurt.
Pentru sos: 50 g untură, 1 lingură de făină, 1 ceapă, 1 I borş.

Mod de preparare

Carnea se trece împreună cu ceapa călită prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare şi mărarul tăiat mărunt. Foile se opăresc în apă cu sare, puţin acrită cu borş sau oţet; foile nu trebuie să fie prea opărite, deoarece se pot rupe.

După ce foile se zvantă, se taie codiţele şi se fac sărmăluţe, care se aşează într-un vas în care s-a aşternut la fund un strat d e foi din cele mai groase. Vasul cu sarmale se umple cu un sos preparat cu ceapă călită care, cand începe să se rumenească, se stinge cu borş şi se potriveşte de acru şi de sare.

Sarmalele se fierb pe plită încet, cam 1—2 ore, şi între timp se adaugă, dacă este nevoie, apă şi se mişcă din cand în cand vasul, să nu se prindă pe fund. Spre sfarşit, se adaugă mărarul tăiat mărunt.

Se servesc cu sosul lor şi cu smantană sau iaurt bătut cu un gălbenuş.
De reţinut. Foile de spanac, ştevie, lobodă, sfeclă, hrean, sunt mai fragede decat cele de viţă de vie şi de aceea se opăresc mai cu atenţie. Se pun la opărit cate puţine, în apă acrită sau în borş, se scot repede şi se resfiră pe platouri sau pe tocător, altfel se rup.


Tag-uri: sarmale, spanac, vita



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :