Statistics:
Visits: 923 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Saleuri II
Q: | Intreaba despre Saleuri II |
Ingrediente:
150 g unt sau margarina, 200 g făină, 60 g caşcaval sau parmezan, 1 ou, 1 linguriţă oţet, sare, apă.
Mod de preparare:
Se prepară la fel ca în reţeta saleuri I, însă cu altă compoziţie, şi formă şi cu mai mult caşcaval sau cu parmezan (100 g). Se întinde aluatul cu sucitorul ca şi în reţeta saleuri I, cu deosebirea că se presară cu parmezan ras, se strange împăturindu-se şi se lasă la rece. Operaţia se repetă de patru ori. De fiecare dată se presară planşeta cu puţină făină. La urmă se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou bătut, se presară uu parmezan şi se taie faşii lungi de 12 cm şi late de 2 cm care se răsucesc putin, apoi se presează capetele faşiilor ca să capete forma de spirală. Se aşează în tavă distanţate între ele ca să nu se lipească una de alta. Se coc în cuptor, la foc potrivit.
Sa servesc ca aperitive la gustări compuse, sau ca atare.
150 g unt sau margarina, 200 g făină, 60 g caşcaval sau parmezan, 1 ou, 1 linguriţă oţet, sare, apă.
Mod de preparare:
Se prepară la fel ca în reţeta saleuri I, însă cu altă compoziţie, şi formă şi cu mai mult caşcaval sau cu parmezan (100 g). Se întinde aluatul cu sucitorul ca şi în reţeta saleuri I, cu deosebirea că se presară cu parmezan ras, se strange împăturindu-se şi se lasă la rece. Operaţia se repetă de patru ori. De fiecare dată se presară planşeta cu puţină făină. La urmă se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou bătut, se presară uu parmezan şi se taie faşii lungi de 12 cm şi late de 2 cm care se răsucesc putin, apoi se presează capetele faşiilor ca să capete forma de spirală. Se aşează în tavă distanţate între ele ca să nu se lipească una de alta. Se coc în cuptor, la foc potrivit.
Sa servesc ca aperitive la gustări compuse, sau ca atare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :