FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,572
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru aluat frantuzesc

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru aluat frantuzesc

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru aluat frantuzesc       
O reteta pentru aluat frantuzesc Ingrediente

250 g unt sau margarina, 250 g faina, 1/2 lingurita otet, 1/2 pahar apa calduta, un varf cutit de sare.

Mod de preparare

Se cerne faina pe planseta si se formeaza la mijloc o adancitura unde se pun otetul si sarea. Se amesteca impreuna apoi se toarna treptat apa si se formeaza un aluat potrivit de tare.

Se framanta bine pana ce isi pierde elasticitatea, in asa fel incat adancindu-l cu degetul nu-si revine. Se bate aluatul cu vergeaua sau de planseta. Se strange, apoi dandu-i o forma rotunda, se cresteaza de doua, trei ori, in lung si in lat, se lasa sa se odihneasca la rece jumatate de ora.

Se presara foarte putina faina pe planseta, se intinde aluatul cu sucitorul si se obtine o foaie dreptunghiulara cu o grosime de un deget (ceva mai groasa la mijloc).

Se aseaza untul sau margarina in mijlocul foii si se strang cele patru laturi catre centru in forma de plic, in asa fel incat untul sau magarina sa fie complet acoperite. Se bate aluatul incet cu sucitorul pe deasupra pana cand grasimea se imprastie in coca.

Se intinde o foaie groasa de 6—7 mm care se impatureste in trei, de sus in jos. Se intinde din nou in sens invers si se impatureste in patru, aducand amandoua marginile in mijloc si indoind apoi coca.

Se aseaza aluatul astfel impaturit, 20—30 minute, la rece. Se mai repeta operatia de doua ori. Aluatul gata, se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, asezat pe o farfurie presarata cu putina faina ca sa nu se lipeasca. Din aluatul frantuzesc se pot prepara :
pateuri, saleuri si multe feluri de prajituri.


Tag-uri: aluat, unt, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :