Statistics:
Visits: 1,576 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru aluat frantuzesc
Q: | Intreaba despre O reteta pentru aluat frantuzesc |
Ingrediente
250 g unt sau margarina, 250 g faina, 1/2 lingurita otet, 1/2 pahar apa calduta, un varf cutit de sare.
Mod de preparare
Se cerne faina pe planseta si se formeaza la mijloc o adancitura unde se pun otetul si sarea. Se amesteca impreuna apoi se toarna treptat apa si se formeaza un aluat potrivit de tare.
Se framanta bine pana ce isi pierde elasticitatea, in asa fel incat adancindu-l cu degetul nu-si revine. Se bate aluatul cu vergeaua sau de planseta. Se strange, apoi dandu-i o forma rotunda, se cresteaza de doua, trei ori, in lung si in lat, se lasa sa se odihneasca la rece jumatate de ora.
Se presara foarte putina faina pe planseta, se intinde aluatul cu sucitorul si se obtine o foaie dreptunghiulara cu o grosime de un deget (ceva mai groasa la mijloc).
Se aseaza untul sau margarina in mijlocul foii si se strang cele patru laturi catre centru in forma de plic, in asa fel incat untul sau magarina sa fie complet acoperite. Se bate aluatul incet cu sucitorul pe deasupra pana cand grasimea se imprastie in coca.
Se intinde o foaie groasa de 6—7 mm care se impatureste in trei, de sus in jos. Se intinde din nou in sens invers si se impatureste in patru, aducand amandoua marginile in mijloc si indoind apoi coca.
Se aseaza aluatul astfel impaturit, 20—30 minute, la rece. Se mai repeta operatia de doua ori. Aluatul gata, se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, asezat pe o farfurie presarata cu putina faina ca sa nu se lipeasca. Din aluatul frantuzesc se pot prepara :
pateuri, saleuri si multe feluri de prajituri.
250 g unt sau margarina, 250 g faina, 1/2 lingurita otet, 1/2 pahar apa calduta, un varf cutit de sare.
Mod de preparare
Se cerne faina pe planseta si se formeaza la mijloc o adancitura unde se pun otetul si sarea. Se amesteca impreuna apoi se toarna treptat apa si se formeaza un aluat potrivit de tare.
Se framanta bine pana ce isi pierde elasticitatea, in asa fel incat adancindu-l cu degetul nu-si revine. Se bate aluatul cu vergeaua sau de planseta. Se strange, apoi dandu-i o forma rotunda, se cresteaza de doua, trei ori, in lung si in lat, se lasa sa se odihneasca la rece jumatate de ora.
Se presara foarte putina faina pe planseta, se intinde aluatul cu sucitorul si se obtine o foaie dreptunghiulara cu o grosime de un deget (ceva mai groasa la mijloc).
Se aseaza untul sau margarina in mijlocul foii si se strang cele patru laturi catre centru in forma de plic, in asa fel incat untul sau magarina sa fie complet acoperite. Se bate aluatul incet cu sucitorul pe deasupra pana cand grasimea se imprastie in coca.
Se intinde o foaie groasa de 6—7 mm care se impatureste in trei, de sus in jos. Se intinde din nou in sens invers si se impatureste in patru, aducand amandoua marginile in mijloc si indoind apoi coca.
Se aseaza aluatul astfel impaturit, 20—30 minute, la rece. Se mai repeta operatia de doua ori. Aluatul gata, se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, asezat pe o farfurie presarata cu putina faina ca sa nu se lipeasca. Din aluatul frantuzesc se pot prepara :
pateuri, saleuri si multe feluri de prajituri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :