Statistics:
Visits: 1,326 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Saleuri I
Q: | Intreaba despre Saleuri I |
Ingrediente:
150 g unt sau margarina, 200 g făină, 60 g caşcaval sau parmezan, 1 ou, 1 linguriţă oţet, sare, apă.
Mod de preparare:
Se prepară un aluat din 150 g făină, sare şi apă cat primeşte aluatul. Se framantă bine, i se dă forma unei mingi, se crestează deasupra, se înveleşte într-un şervet umed bine stors şi se lasă la rece 1 oră. Cu cateva minute înainte de a întinde aluatul, se ia untul de la rece şi se frămantă cu restul de făină pană ce untul capătă elasticitatea aluatului. Această operaţie trebuie să se facă repede, cu mana răcită în apă rece, ca untul să nu se inmoaie prea tare.
Se întinde o foaie de 1 cm grosime şi de form ă dreptunghiulară, se pune untul în aceeaşi formă deasupra foii, în dreptunghi ceva mai mic, pentru ca, atunci cand se întinde cu sucitorul, să nu iasă untul. Se împachetează totul în formă de plic strans, se întinde cu sucitorul în lung apoi se inpatureşte coca în trei şi se ţine la rece timp de 15- 20 min.
Această operaţie se repetă de 3- 4 ori. La urmă se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou bătut şi se presară cu parmezan sau cu caşcaval ras, apoi se taie cu un cuţit încălzit în bucăţi lungide 8 cm şi late de 2 cm. Se aşează faşiile pe o tavă rece şi umezită cu apă, distanţate între ele, ca atunci cand cresc să nu se lipească una de alta.
Se coc în cuptor bine încins, pană cresc şi se rumenesc. Se servesc la vin sau la ceai.
150 g unt sau margarina, 200 g făină, 60 g caşcaval sau parmezan, 1 ou, 1 linguriţă oţet, sare, apă.
Mod de preparare:
Se prepară un aluat din 150 g făină, sare şi apă cat primeşte aluatul. Se framantă bine, i se dă forma unei mingi, se crestează deasupra, se înveleşte într-un şervet umed bine stors şi se lasă la rece 1 oră. Cu cateva minute înainte de a întinde aluatul, se ia untul de la rece şi se frămantă cu restul de făină pană ce untul capătă elasticitatea aluatului. Această operaţie trebuie să se facă repede, cu mana răcită în apă rece, ca untul să nu se inmoaie prea tare.
Se întinde o foaie de 1 cm grosime şi de form ă dreptunghiulară, se pune untul în aceeaşi formă deasupra foii, în dreptunghi ceva mai mic, pentru ca, atunci cand se întinde cu sucitorul, să nu iasă untul. Se împachetează totul în formă de plic strans, se întinde cu sucitorul în lung apoi se inpatureşte coca în trei şi se ţine la rece timp de 15- 20 min.
Această operaţie se repetă de 3- 4 ori. La urmă se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou bătut şi se presară cu parmezan sau cu caşcaval ras, apoi se taie cu un cuţit încălzit în bucăţi lungide 8 cm şi late de 2 cm. Se aşează faşiile pe o tavă rece şi umezită cu apă, distanţate între ele, ca atunci cand cresc să nu se lipească una de alta.
Se coc în cuptor bine încins, pană cresc şi se rumenesc. Se servesc la vin sau la ceai.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :