FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,331
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Saleuri I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Saleuri I

 Q:   Intreaba despre Saleuri I       
Saleuri I Ingrediente:

150 g unt sau margarina, 200 g făină, 60 g caşcaval sau parmezan, 1 ou, 1 linguriţă oţet, sare, apă.

Mod de preparare:

Se prepară un aluat din 150 g făină, sare şi apă cat primeşte aluatul. Se framantă bine, i se dă forma unei mingi, se crestează deasupra, se înveleşte într-un şervet umed bine stors şi se lasă la rece 1 oră. Cu cateva minute înainte de a întinde aluatul, se ia untul de la rece şi se frămantă cu restul de făină pană ce untul capătă elasticitatea aluatului. Această operaţie trebuie să se facă repede, cu mana răcită în apă rece, ca untul să nu se inmoaie prea tare.
Se întinde o foaie de 1 cm grosime şi de form ă dreptunghiulară, se pune untul în aceeaşi formă deasupra foii, în dreptunghi ceva mai mic, pentru ca, atunci cand se întinde cu sucitorul, să nu iasă untul. Se împachetează totul în formă de plic strans, se întinde cu sucitorul în lung apoi se inpatureşte coca în trei şi se ţine la rece timp de 15- 20 min.
Această operaţie se repetă de 3- 4 ori. La urmă se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou bătut şi se presară cu parmezan sau cu caşcaval ras, apoi se taie cu un cuţit încălzit în bucăţi lungide 8 cm şi late de 2 cm. Se aşează faşiile pe o tavă rece şi umezită cu apă, distanţate între ele, ca atunci cand cresc să nu se lipească una de alta.
Se coc în cuptor bine încins, pană cresc şi se rumenesc. Se servesc la vin sau la ceai.


Tag-uri: saleuri, aluat, faina, cascaval



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :