Statistics:
Visits: 1,198 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tartine cu peste
Q: | Intreaba despre Tartine cu peste |
Ingrediente:
Felii de macrou, batog, peşte afumat, marinat sau felii de peşte prăjit (fără oase), pastă de anşoa, sardele sau icre preparate (de crap, tarama, ştiucă sau de Manciuria).
Mod de preparare:
Se prepară o pastă din peste astfel: se trec prin sită 200 g peste şi separat se freacă spumă 100 g unt. Se amestecă pestele cu untul, apoi se adaugă o lingură de ceapă tăiată foarte mărunt, sau cateva ridichi de lună tăiate de asemenea mărunt. Se aleg ardei graşi rotunzi şi cat mai lungi, se spală, se curăţă de seminţe, apoi se umplu cu pastă de peste şi se introduc în frigider ca să se întărească pasta. Dupa ce pasta s-a întărit, se taie ardeii în rondele şi se aşează pe felii de franzelă tăiate în forme rotunde şi unse cu unt.
Peste pastă se pune o rondea de ridiche de lună sau de ou fiert.
Tartinele astfel preparate se servesc aşezate pe platou pe frunze de salată verde.
Felii de macrou, batog, peşte afumat, marinat sau felii de peşte prăjit (fără oase), pastă de anşoa, sardele sau icre preparate (de crap, tarama, ştiucă sau de Manciuria).
Mod de preparare:
Se prepară o pastă din peste astfel: se trec prin sită 200 g peste şi separat se freacă spumă 100 g unt. Se amestecă pestele cu untul, apoi se adaugă o lingură de ceapă tăiată foarte mărunt, sau cateva ridichi de lună tăiate de asemenea mărunt. Se aleg ardei graşi rotunzi şi cat mai lungi, se spală, se curăţă de seminţe, apoi se umplu cu pastă de peste şi se introduc în frigider ca să se întărească pasta. Dupa ce pasta s-a întărit, se taie ardeii în rondele şi se aşează pe felii de franzelă tăiate în forme rotunde şi unse cu unt.
Peste pastă se pune o rondea de ridiche de lună sau de ou fiert.
Tartinele astfel preparate se servesc aşezate pe platou pe frunze de salată verde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 28 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :