FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 961
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Icre de crap sau stiuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Icre de crap sau stiuca

 Q:   Intreaba despre Icre de crap sau stiuca       
Icre de crap sau stiuca Ingrediente:

100 g icre, 300- 350 ml ulei, sare de lămaie sau zeamă de lămaie, ceapă şi cateva măsline pentru ornat.

Mod de preparare:

Icrele proaspete, scoase din peşte, se trec imediat printre-o sită rară, pentru a se înlătura pieliţele. Se sărează potrivit, se pun într-un castron şi se lasă la rece. Icrele se leagă mai bine şi au un gust mai bun dacă se lasă cel puţin 24 ore la rece. După ce se scot de la rece se prepară astfel: se amestecă cu un tel, turnand puţin cate puţin ulei şi amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul să nu aibă timp să se strangă într-un singur loc. Se măreşte treptat cantitatea de ulei, stropindu-se între timp icrele cu puţin ă apă sau sifon. La sfarşit se adaugă puţină zeamă de lămaie, continuand amestecarea şi stropirea cu apă sau sifon.
Dacă se întamplă ca icrele să se taie, se ia o lingură de icre nepreparate care se amestecă bine într-un vas separat, picurand cate puţin ulei şi puţină apă sau sifon şi amestecandu-se continuu, apoi se adaugă puţin cate puţin din icrele tăiate.
Icrele tăiate se mai pot drege şi cu miez de paine albă înmuiată în apă şi stors bine. Se pun într-un castron circa 60 g miez de paine şi se amestecă bine, adăugand treptat icrele tăiate.
Icrele tăiate se pot drege, de asemenea, şi cu circa 50 g gris fiert tare şi răcit bine, aplicand aceeaşi metodă ca şi cu miezul de paine. Dacă icrele au bobul mai gelatinos, de la început trebuie să se stropească cu apă sau cu sifon. Icrele bine legate se ţin la rece 2- 3 ore, după care, dacă s-au întărit, se mai amestecă din nou, adăugand apă sau sifon atat cat mai primesc. Se reţine o mică cantitate din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjează şi se netezesc, apoi se garnisesc cu şpriţul cu icrele reţinute, cu felii de lămaie şi cu măsline. Se servesc cu ceapă tăiată mărunt.


Tag-uri: icre, ulei, ceapa, masline



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :