Statistics:
Visits: 961 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Icre de crap sau stiuca
Q: | Intreaba despre Icre de crap sau stiuca |
Ingrediente:
100 g icre, 300- 350 ml ulei, sare de lămaie sau zeamă de lămaie, ceapă şi cateva măsline pentru ornat.
Mod de preparare:
Icrele proaspete, scoase din peşte, se trec imediat printre-o sită rară, pentru a se înlătura pieliţele. Se sărează potrivit, se pun într-un castron şi se lasă la rece. Icrele se leagă mai bine şi au un gust mai bun dacă se lasă cel puţin 24 ore la rece. După ce se scot de la rece se prepară astfel: se amestecă cu un tel, turnand puţin cate puţin ulei şi amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul să nu aibă timp să se strangă într-un singur loc. Se măreşte treptat cantitatea de ulei, stropindu-se între timp icrele cu puţin ă apă sau sifon. La sfarşit se adaugă puţină zeamă de lămaie, continuand amestecarea şi stropirea cu apă sau sifon.
Dacă se întamplă ca icrele să se taie, se ia o lingură de icre nepreparate care se amestecă bine într-un vas separat, picurand cate puţin ulei şi puţină apă sau sifon şi amestecandu-se continuu, apoi se adaugă puţin cate puţin din icrele tăiate.
Icrele tăiate se mai pot drege şi cu miez de paine albă înmuiată în apă şi stors bine. Se pun într-un castron circa 60 g miez de paine şi se amestecă bine, adăugand treptat icrele tăiate.
Icrele tăiate se pot drege, de asemenea, şi cu circa 50 g gris fiert tare şi răcit bine, aplicand aceeaşi metodă ca şi cu miezul de paine. Dacă icrele au bobul mai gelatinos, de la început trebuie să se stropească cu apă sau cu sifon. Icrele bine legate se ţin la rece 2- 3 ore, după care, dacă s-au întărit, se mai amestecă din nou, adăugand apă sau sifon atat cat mai primesc. Se reţine o mică cantitate din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjează şi se netezesc, apoi se garnisesc cu şpriţul cu icrele reţinute, cu felii de lămaie şi cu măsline. Se servesc cu ceapă tăiată mărunt.
100 g icre, 300- 350 ml ulei, sare de lămaie sau zeamă de lămaie, ceapă şi cateva măsline pentru ornat.
Mod de preparare:
Icrele proaspete, scoase din peşte, se trec imediat printre-o sită rară, pentru a se înlătura pieliţele. Se sărează potrivit, se pun într-un castron şi se lasă la rece. Icrele se leagă mai bine şi au un gust mai bun dacă se lasă cel puţin 24 ore la rece. După ce se scot de la rece se prepară astfel: se amestecă cu un tel, turnand puţin cate puţin ulei şi amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul să nu aibă timp să se strangă într-un singur loc. Se măreşte treptat cantitatea de ulei, stropindu-se între timp icrele cu puţin ă apă sau sifon. La sfarşit se adaugă puţină zeamă de lămaie, continuand amestecarea şi stropirea cu apă sau sifon.
Dacă se întamplă ca icrele să se taie, se ia o lingură de icre nepreparate care se amestecă bine într-un vas separat, picurand cate puţin ulei şi puţină apă sau sifon şi amestecandu-se continuu, apoi se adaugă puţin cate puţin din icrele tăiate.
Icrele tăiate se mai pot drege şi cu miez de paine albă înmuiată în apă şi stors bine. Se pun într-un castron circa 60 g miez de paine şi se amestecă bine, adăugand treptat icrele tăiate.
Icrele tăiate se pot drege, de asemenea, şi cu circa 50 g gris fiert tare şi răcit bine, aplicand aceeaşi metodă ca şi cu miezul de paine. Dacă icrele au bobul mai gelatinos, de la început trebuie să se stropească cu apă sau cu sifon. Icrele bine legate se ţin la rece 2- 3 ore, după care, dacă s-au întărit, se mai amestecă din nou, adăugand apă sau sifon atat cat mai primesc. Se reţine o mică cantitate din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjează şi se netezesc, apoi se garnisesc cu şpriţul cu icrele reţinute, cu felii de lămaie şi cu măsline. Se servesc cu ceapă tăiată mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :