Statistics:
Visits: 956 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei gratinati
Q: | Intreaba despre Dovlecei gratinati |
Ingrediente
1 kg dovlecei, 100 g făină, 100 g unt, 100 g caşcaval, 4 ouă, 400 ml lapte, sare, piper, 1 lingură de pesmet.
Mod de prepapare
Se aleg dovlecei tineri, se rad, se spală, se taie în două pe lungime şi se pun într-o tavă cu apă clocotită cu sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă pană sunt aproape gata. Se scot din tavă şi se pun să se scurgă de apă apoi se scobesc cu grijă să nu se strice pereţii. Se aşază într-o tavă unsă şi se umplu cu următoarea compoziţie: miezul de la dovlecei se scurge bine de apă într-un tifon, se pune apoi într-o crăticioară cu o parte din unt şi se înăbuşă. Cu restul de unt, lapte şi făină se prepară un sos gros, în care se pune miezul de dovlecei înăbuşit şi bine zdrobit pană este ca un piure şi se fierbe totul pană se îngroaşă.
Sosul îngroşat se ia de pe foc, se lasă puţin să se răcească, după care se adaugă unul cate unul ouăle, caşcavalul ras, sare, piper, se amestecă şi cu această compoziţie se umplu jumătăţile de dovlecei. Se presară deasupra cu caşcaval ras, se aşază într-o tavă unsă şi se introduc în cuptor pană se rumesalutnesc.
1 kg dovlecei, 100 g făină, 100 g unt, 100 g caşcaval, 4 ouă, 400 ml lapte, sare, piper, 1 lingură de pesmet.
Mod de prepapare
Se aleg dovlecei tineri, se rad, se spală, se taie în două pe lungime şi se pun într-o tavă cu apă clocotită cu sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă pană sunt aproape gata. Se scot din tavă şi se pun să se scurgă de apă apoi se scobesc cu grijă să nu se strice pereţii. Se aşază într-o tavă unsă şi se umplu cu următoarea compoziţie: miezul de la dovlecei se scurge bine de apă într-un tifon, se pune apoi într-o crăticioară cu o parte din unt şi se înăbuşă. Cu restul de unt, lapte şi făină se prepară un sos gros, în care se pune miezul de dovlecei înăbuşit şi bine zdrobit pană este ca un piure şi se fierbe totul pană se îngroaşă.
Sosul îngroşat se ia de pe foc, se lasă puţin să se răcească, după care se adaugă unul cate unul ouăle, caşcavalul ras, sare, piper, se amestecă şi cu această compoziţie se umplu jumătăţile de dovlecei. Se presară deasupra cu caşcaval ras, se aşază într-o tavă unsă şi se introduc în cuptor pană se rumesalutnesc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :