Statistics:
Visits: 1,265 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornuri cu nuci
Q: | Intreaba despre Cornuri cu nuci |
Ingrediente:
Făină 500 g, galbenusuri 6 buc, zahăr 50 g, unt 500 g, sare., albuşuri de ou 12 buc, zahăr 200 g, nuci 150 g. , zahăr pudră 50 g, nuci 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, 6 gălbenuşuri, zahăr, sare, 100 g unt şi apă se
prepară o cocă ce se întinde cu suci torul. Cu restul de unt se
acoperă întreaga suprafaţă a foii de cocă, se împătureşte şi se
întinde din nou foaia. Operaţia se repetă de 3- 4 ori, lăsand aluatul să se repauzeze în frigider cate 15 min. după fiecare împăturire. După ultima împăturire se întinde foaia din nou, se taie triunghiuri mici, pe care se aşează umplutura, se rulează triunghiurile şi se formează cornuleţe, care se ung pe deasupra cu gălbenuş şi se presară cu nuci măcinate. După coacere se pudrează cu zahăr. Umplutura se prepară astfel: albuşul se bate cu zahărul iar la sfarşit se adaugă nucile măcinate.
Făină 500 g, galbenusuri 6 buc, zahăr 50 g, unt 500 g, sare., albuşuri de ou 12 buc, zahăr 200 g, nuci 150 g. , zahăr pudră 50 g, nuci 100 g.
Mod de preparare:
Din făină, 6 gălbenuşuri, zahăr, sare, 100 g unt şi apă se
prepară o cocă ce se întinde cu suci torul. Cu restul de unt se
acoperă întreaga suprafaţă a foii de cocă, se împătureşte şi se
întinde din nou foaia. Operaţia se repetă de 3- 4 ori, lăsand aluatul să se repauzeze în frigider cate 15 min. după fiecare împăturire. După ultima împăturire se întinde foaia din nou, se taie triunghiuri mici, pe care se aşează umplutura, se rulează triunghiurile şi se formează cornuleţe, care se ung pe deasupra cu gălbenuş şi se presară cu nuci măcinate. După coacere se pudrează cu zahăr. Umplutura se prepară astfel: albuşul se bate cu zahărul iar la sfarşit se adaugă nucile măcinate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :